26.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad Bakovljancima želi vratiti društveni dom
G

Ne propustite

Zbor građana održan jučer u prigradskom naselju Bakovčice izazvao je veliko zanimanje tamošnjih stanovnika ali i gradske vlasti. Na susret s građanima Bakovčica odazvala se gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak sa svojim zamjenicima, sve pročelnice i predsjednik Gradskog vijeća.

Na dnevnom redu bila je zavrzlama oko tamošnjeg Društvenog doma. Gradska uprava i dalje smatra da postojeći iz sigurnosnih razloga treba prodati. Okupljanje u domu već je zabranjeno zbog narušene statike, a rad udrugama omogućen je u tamošnjoj područnoj školi. No Bakovljanci su emotivno vezani za dom kojega su gradili šezdesetih godina prošlog stoljeća pa im planovi gradske uprave nisu prihvatljivi.

No realnost je drugačija, kaže gradonačelnica Vesna Želježnjak:

– Ja shvaćam građane, ja sam odrasla na selu, ja znam što je dom nekad  značio i što se sve radilo u domovima te što oni znače za sela. Međutim, sve to ovisi o financijskoj situaciji. Ništa posebno tamo nismo čuli, što nismo očekivali.

Na kraju je zaključeno da će od tri nadležna ministarstva tražiti obrazloženje može li Grad dom vratiti bakovljansvom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu. U tom slučaju Grad će nastaviti sufinancirati programe u Bakovčicama, ali ne i održavanje Doma. Ostane li pak Dom u vlasništvu grada, u planu je u narednim godinama uz područnu školu dograditi vatrogasno spremište, kaže gradonačelnica Želježnjak:

– To je budućnost, morate shvatiti da to sada gradu nije prioritet. To je bitno reći svim građanima grada Koprivnice. 

Gradonačelnica je rekla i da Bakovljanci čine samo jedan posto koprivničkog stanovništva, te da je u posljednjih 10 godina Grad u Bakovčice uložio 10 milijuna kuna dok se na ime komunalne naknade godišnje tamo naplati nešto više od 200.000,00 kuna. A kad je pak riječ o Čehanju perja, ponudila je da se ta tradicionalna manifestacija održi u Domu mladih.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Turistički doživljaj

Želite na rafting Dravom? Imamo datum, cijena je “bagatela” – požurite i prijavite se dok još ima mjesta!

U subotu 15. i nedjelju 16. lipnja najavljen je tradicionalni rafting Dravom - Hrvatskom Amazonom. Jedinstven je to doživljaj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×