9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Grad Đurđevac će ponovno pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja, planirana sredstva i za poticanje razvoja poduzetništva i potpora u poljoprivredi
G

Za nastavak gradnje na postojećim temeljima ili dovršetak gradnje objekata koje se nalaze u visokom roh bau stanju duže od deset godina mlade obitelji mogu ostvariti potporu od 4.000 eura

Ne propustite

Đurđevački gradski vijećnici na današnjoj će sjednici izglasati program mjera poticanja gradnje i obnove kuća za mlade obitelji. Pravo na korištenje subvencije moći će ostvariti mlada obitelj koja ima u vlasništvu građevinsko zemljište ili kuću na području Grada Đurđevca, a to su obitelji s djecom u kojoj su roditelji mlađi od 45 godina, kao i roditelji stariji od 45 godina ukoliko imaju maloljetnu djecu.

U sklopu programa predviđena je potpora od 4.000 eura za gradnju temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća, te u slučaju kada vlasnik sruši postojeći stambeni objekt i pristupi gradnji novog objekta, a u predmetnim ulicama postoji izgrađena komunalna infrastruktura.

Za nastavak gradnje na postojećim temeljima ili dovršetak gradnje objekata koje se nalaze u visokom roh bau stanju duže od deset godina mlade obitelji također mogu ostvariti potporu od 4.000 eura.

Subvencije za fasade mogu koristiti svi građani

Za uređenja fasade za obiteljske kuće na kojima ne postoji termo fasada potpora iznosi 2.500 eura, a može se koristiti i za sufinanciranje izrade potrebne dokumentacije za prijavu na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pravo na subvencioniranje uređenja fasade za obiteljske kuće na kojima ne postoji termo fasada u iznosu od 2.500 eura mogu ostvariti i građani koji su stariji od 45 godina. Za višestambene zgrade uređenje fasada grad će sufinancirati sa po 1.000 eura po svakom stanu.

Poduzetnicima 20 mjera, poljoprivrednicima 13

Vijećnici će izglasati i program mjera poticanja razvoja poduzetništva. Taj program sadrži 20 mjera za stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja, djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguravanje preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti na području grada.

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o programu potpora u poljoprivredi. Tako će poljoprivrednici ponovno na raspolaganju imati 13 mjera za unapređenje poljoprivrede s ciljem opstanka poljoprivrednih gospodarstva, unapređenja i modernizacije poljoprivredne proizvodnje, očuvanja i razvoja ruralnih područja i ruralnih vrijednosti te poticanja gospodarstva na cjelokupnom području grada.

Mjere, između ostalog, obuhvaćaju potpore male vrijednosti za korištenje oznaka kvalitete, projekte u pčelarstvu, nabavu poljoprivredne opreme i strojeva, uvođenje turističke ponude na OPG-u, razvoj turističke ponude na OPG-u, proizvodnju u plastenicima i staklenicima te podizanje novih višegodišnjih nasada.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×