17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
projekt

Grad Đurđevac i ove godine djeci u nepovoljnom položaju želi osigurati besplatnu školsku prehranu
G

Ukupna vrijednost projekta iznosi 291.482,63 kuna, a provodit će se u razdoblju od 10 mjeseci, koliko traje školska godina.

Ne propustite

Grad Đurđevac i ove je godine u suradnji s Osnovnom školom Đurđevac prijavio projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva koji je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, čime bi se, ponovno, osigurala besplatna prehrana za učenike u riziku od siromaštva za nadolazeću 2021./2022. školsku godinu.

Projektom će se osigurati redovita prehrana za 290 učenika, a obuhvaća djecu koja dolaze iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu, djecu iz višečlane obitelji (obitelj s troje i više djece), djecu iz jednoroditeljskih obitelji te djecu iz obitelji u riziku od siromaštva, koja se po osobnoj procjeni djelatnika škole ili centra za socijalnu skrb, nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima, a razlog nije činjenica da su iz višečlane ili jednoroditeljske obitelji.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 291.482,63 kuna, a provodit će se u razdoblju od 10 mjeseci, koliko traje školska godina.

Škola i vrtić još su 2017. godine u svoje kuhinje uveli zdravi jelovnik koji obuhvaća namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Također, jednom mjesečno organiziran je i zdravi doručak za sve učenike škole i vrtićarce.

– Doručak je vrlo važan obrok za školsko dijete, omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad. Želimo da se što više djece hrani u školskoj kuhinji, a ovaj projekt je korak više da i onima najpotrebitijima osiguramo jedan obrok tijekom nastavnog dana – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Antunovo u Koprivnici

FOTO/VIDEO Brojni vjernici predali svoje brige i molitve svetom Anti

U koprivničkoj župi svetog Antuna Padovanskog danas je svečano proslavljen blagdan Svetog Antuna ili Antunovo. Stotine vjernika sudjelovalo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×