7.4 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kreću radovi

Grad Đurđevac prijavio projekt obnove kapele sv. Rozalije
G

Inače, ova obnova je nastavak sufinanciranja radova na crkvama i kapelama koje provodi Grad

Ne propustite

Grad Đurđevac u suradnji sa Župom sv. Jurja mučenika je prijavio projekt građevinske obnove Kapele svete Rozalije u Đurđevcu. Riječ je o natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Građevinska obnova odnosi se na uređenje fasade, postavljanje nove stolarije i uređenje okoliša kapele kako bi se revitalizirala za vjerske obrede i vjenčanja.

Uz to, želi se pokazati i zaštićena pokretna baština, točnije kasno barokni oltari koji se nalaze u kapelici.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 110.000 kuna od čega Ministarstvo sufinancira projekt do maksimalno 90 posto od ukupne vrijednosti.

Inače, ova obnova je nastavak sufinanciranja radova na crkvama i kapelama koje provodi Grad. Tako je u protekle dvije godine potpomognuta obnova kapele u Budrovcu, obnovljeno krovište i zvonik crkve u Mičetincu.

Osim toga, zamijenjen je oštećeni lim na krovištu Crkve sv. Jurja, uređena je unutrašnjosti kapele u Čepelovcu, a trenutno su u tijeku i radovi na uređenju kapelice u Suhoj Kataleni.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRVI PUT U POVIJESTI

FOTO Budrovački vatrogasci organizirali Dan otvorenih vrata i dobili 11 novih članova

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac prvi put u svojoj povijesti DVD Budrovac organizirao je Dan otvorenih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×