predivno

Grad Đurđevac pruža ruku pomoći Zagrepčanima, u hotel Picok će smjestiti 10 obitelji stradalih u potresu

Dobro je znano kako su Zagreb i Đurđevac prijateljski gradovi čiji čelnici gaje dobre odnose. Milan Bandić proglašen je i počasnim građaninom Đurđevca. 

13:25h
0
Hotel Picok // Foto: Matija Gudlin

Grad Đurđevac kojeg vode gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković pružio je ruku pomoći gradu Zagrebu. Glavni grad države jučer je pogodio snažan potres, a tlo se nastavilo tresti i noći, te danas. Šteta je velika, a teško je ozlijeđena djevojčica od 14 godina za čiji se život bore liječnici u Klaićevoj.

Dobro je znano kako su Zagreb i Đurđevac prijateljski gradovi čiji čelnici gaje dobre odnose. Milan Bandić proglašen je i počasnim građaninom Đurđevca. Da Picoki imaju veliko srcem pokazali su posljednjim potezom. Naime, poslali su pismo potpore Zagrebu koje je objavio prigorski.hr.

Podrška Gradu Zagrebu od Grada Đurđevca

Dajemo Vam svoju podršku osobno, te podršku svim stanovnicima grada Zagreba u ovoj izuzetno teškoj situaciji uzrokovanoj potresom, ali i pandemijom.

Prijateljski Grad Đurđevac stoji Vam na raspolaganju u granicama svoje mogućnosti da pomogne u prevladavanju nastale situacije, te ovom prilikom nudimo mogućnost smještaja za 10 obitelji pogođenih potresom u Hotelu Picok u Đurđevcu kroz sve vrijeme dok traje potreba.

Uz jedinstvo i zajedništvo hrvatski građana, vjerujemo u skoro savladavanje nastalih izvanrednih okolnosti, stoji u pismu podrške.

Dakle, Grad Đurđevac nudi smještaj 10 obitelji koje su pogođene potresom. Smještaj ih čeka u đurđevačkom Hotelu Picok, a tamo mogu biti dokle god postoji potreba. Predivna je ovo gesta u vrijeme kada Hrvatska treba upravo to – zajedništvo.

čitam...
Loading...