20.2 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad i Županija u dobrim odnosima? // Koren i Želježnjak razgovarali o Piškornici, gradnji Obrtničke škole, Podravki
G

Ne propustite

Čini se da su župan i gradonačelnica u novom mandatu počeli malo više surađivati. Naime, u prostorima Županije su se u četvrtak satali župan Darko Koren (HSS) i gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak (SDP).

Sastanak je održan radi dogovora o suradnji u narednom razdoblju, zajedničkim projektima te drugim temama koje su bitne za Grad i Županiju. Hoće li se ta suradnja nastaviti i u budućnosti i uroditi plodom, pokazat će vrijeme.

Prva tema o kojoj se razgovaralo je nezaobilazan projekt Piškornica. Naime, Koprivnica i općina Sokolovac jedini još nisu potpisali ugovor kojim bi koristili usluge RCGO Piškornice, a koja već ima 108 potpisnika.

Direktor Piškornice Mladen Jozinović prezentirao je aktualnu situaciju oko projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, nakon čega su dogovoreni daljnji koraci u realizaciji projekta na nivou Grada Koprivnice. Znači li to da će grad uskoro ipak podržati projekt od nacionalnog značaja, tek ćemo vidjeti.

Vesna ŽelježnjakRazgovaralo se i o projektu izgradnje nove Obrtničke škole u Koprivnici. Izdavanje građevinsko-tehničke dokumentacije zajednički će koordinirati gradske i županijske službe, dok će čelnici Grada i Županije zajednički pokušati pronaći najbolji način financiranja gradnje. Do sada nije došlo do konkretnog dogovora između Grada i Županije oko gradnje škole, no možda su se ovim sastankom stvari promijenile.

Bilo je, naravno, riječi i o situaciji u Podravki, najvećoj kompaniji na ovom području koja je jednako važna za Grad i Županiju. Gradonačelnica i župan, kažu u Županiji, složil su se u stavu kako restrukturiranje tvrtke koje predstoji nikako ne smije ići na štetu smanjenja broja radnika.

Na kraju sastanka dogovoreno je da će se ovakvi koordinativni sastanci Korena i V. Želježnak u novom mandatu održavati redovito, jer je to bitno zbog kvalitetne komunikacije između dvije uprave te bolje realizacije projekata na dobrobit svih građana.

Sastanku su također prisustvovali i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal sa suradnicima, te predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

MLADI & USPJEŠNI

[VIDEO] BRAVO! Troje mladih i talentiranih glazbenika iz naše županije na popisu najboljih ispod 30 godina

Hrvatsko društvo skladatelja (HDS Zamp) objavilo je zanimljiv popis na kojem se našlo 30 uspješnih hrvatskih autora, mlađih od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×