14.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVOSTI S NOVOM GODINOM

Grad ispituje interes roditelja za besplatnom kuhinjom, škole spremne, Sočev: Nadam se da će sad još više djece konzumirati obrok i da nećemo previše hrane bacati
G

Ovo je dobra stvar, do sad smo na račun neodgovornih pojedinaca koji nisu plaćali kuhinju za svoju djecu generirali dugove, a sad toga više neće biti, kaže ravnatelj Sočev

Ne propustite

Još nekoliko dana i učenici će na zaslužene dvotjedne zimske školske praznike, a kraju polugodišta vesele se i njihovi roditelji, koji će uz svakodnevne brige moći odahnuti i zbog činjenice da ih s novim polugodištem u novoj 2023. godini čeka jedan trošak manje. Kako sada stvari stoje, roditelji osnovnoškolaca više neće morati plaćati školsku kuhinju za svoje mališane, jer će taj trošak na sebe preuzeti Vlada RH.

Kako bi izradili pravovremenu kalkulaciju i utvrdili koliko će i kojih namirnica biti potrebno od idućeg polugodišta po koprivničkim školama, Grad Koprivnica zatražio je od škola kojima je osnivač da ispitaju stanje na terenu, odnosno doznaju koliki je interes roditelja. Temeljem rezultata ankete utvrdit će se hoće li 10 kuna, koliko će osigurati država, biti dovoljno za pokrivanje troškova prehrane i kako će se ubuduće nabavljati i koje količine namirnica.

– U školama kojima je osnivač Grad Koprivnica cijena obroka po danu za učenike iznosi šest kuna te u prosjeku u našim školama u školsku kuhinju ide oko 80 posto učenika, dok u COOR Podravskom suncu svi učenici idu u školsku kuhinju. Kako bismo dobili točne podatke o broju učenika koji će od sljedećeg polugodišta ići u školsku kuhinju, u školama se trenutno provodi anketa među roditeljima učenika. Zadovoljni smo inicijativom Vlade RH, jer će naši učenici uz besplatne knjige, radne bilježnice i bilježnice imati osiguran i besplatan obrok u školama – poručili su iz Grada Koprivnice.

Darko Sočev, ravnatelj
Foto: Ivan Balija

Kakva su očekivanja po ovom pitanju priupitali smo i ravnatelja Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” Darka Sočeva, koji također pozdravlja ovakvu odluku i oslobađanje roditelja od još jednog troška.

– Ovo je dobra stvar, dosad smo na račun neodgovornih pojedinaca koji nisu plaćali kuhinju za svoju djecu generirali dugove, a sad toga više neće biti. Vjerujem da će se za kuhinju sad odlučiti još više roditelja, jer je, naravno, besplatno. Nadam se jedino da će i djeca onda i konzumirati obrok, a da se neće previše hrane bacati, iako i za to uvijek nađemo rješenje. Nama u centralnoj školi neće biti problem, no sad se tu javlja pitanje kako riješiti prehranu djece u Područnoj školi Jagnjedovec, koji do sada nisu imali kuhinju. No kako god bilo, generalno je jako dobro da se s tim krene. Možda svi nećemo možda biti spremni za to prvi dan novog polugodišta, 9. siječnja, no u hodu će se sve posložiti – rekao je Sočev.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KOPRIVNIČKA TZ

Najmlađi će pošteno uživati na Renesansnom festivalu, poznat datum i glavna tema ovogodišnjeg spektakla

Turistička zajednica Grada Koprivnice definirala je datum i glavnu temu ovogodišnjeg Renesansnog festivala. Kako su objavili spektakl se na bedeme...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti