12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad Koprivnica predstavio Centar kompetencije za planove održive mobilnosti
G

Ne propustite

U Rijeci je u petak 20. veljače održana druga godišnja skupština CIVINET Slovenija-Hrvatska. Sjednici su u ime Grada Koprivnice nazočile Helena Hećimović, članica Gradskog vijeća i Silvia Gajdić, savjetnica u Razvojnoj agenciji Sjever-DAN. Uz sudjelovanje u donošenju zaključaka i prihvaćanju plana rada za 2015.godinu, Grad Koprivnica predstavio je na sjednici Centar kompetencije za Planove održive mobilnosti za jugoistočnu Europu, koji je osnovan nedavno u našem gradu.

Mreža gradova CIVINET Slovenija-Hrvatska okuplja više od 50 gradova i organizacija koje se bave održivom mobilnošću. Jedna je od desetak sličnih mreža nastalih u okviru inicijative CIVITAS, a od ostalih mreža izdvaja je brojnošću članstva i aktivnosti, te je, iako jedna od najmlađih, zaslužila i naziv najuspješnije CIVINET mreže. Skupština je posebnom poveljom nagradila svog 50.člana, koprivničko gradsko komunalno poduzeće Komunalac.

Dio programa skupštine bio je namijenjen predstavljanju rezultata Rijeke-grada domaćina. Predstavljeni su novi ekološki autobusi na plin, kao i projekti gradskih šetnica i biciklističke transverzale riječkog prstena.

Iz programa budućih aktivnosti mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska valja posebno izdvojiti inicijativu za uspostavljanje biciklističke staze Sava Bike, koja bi povezala tri glavna grada i pet zemalja u regiji. Najveći događaj u kojemu će mreža aktivno sudjelovati biti će CIVITAS Forum, koji će se početkom listopada održati u Ljubljani.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×