13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad Koprivnica: Promjena statusa Melite Samoborec nema negativne učinke na gradski proračun
G

Ne propustite

U povodu promjene statusa zamjenice gradonačelnice Melite Samoborec, koja svoju dužnost od nedavno obnaša profesionalno, priopćenjem se oglasio Grad Koprivnica.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Zakonom o lokalnim izborima člankom 89. propisane su nespojive dužnosti s dužnostima zamjenika gradonačelnika, između ostalog, zamjenik gradonačelnika ne može istovremeno biti ravnatelj i djelatnik te član upravnog vijeća ustanove ili druge neprofitne pravne osobe kojoj je jedinica lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave osnivač.

Kako je Grad Koprivnica preuzeo osnivačka prava nad ustanovom Sveučilište Sjever od media uni do.o., dužnost zamjenice gradonačelnice postala je nespojiva s obavljanjem poslova asistentice kao djelatnice na Sveučilištu Sjever. Stoga je Melita Samoborec, u skladu sa člankom 90. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, 28.11. 2014. dostavila obavijest o promjeni načina obavljanja dužnosti na način da će dužnost zamjenice gradonačelnice obavljati profesionalno zasnivanjem radnog odnosa u Gradu Koprivnici te prekinula radni odnos na Sveučilištu Sjever.

U namjeri da se do kraja razjasne sve okolnosti ove zakonom uzrokovane promjene statusa, vrijedi navesti još neke važne informacije. Prvo, zamjenica Melita Samoborec bila je zaposlenica Sveučilišta Sjever i prije nego što je izabrana za zamjenicu gradonačelnice, a što su neki mediji, vjerujemo zbog nedostatka informacije, krivo navodili. Drugo, promjena statusa zamjenice Melite Samoborec nema negativne učinke na gradski proračun što pokazuje jednostavna matematika: dosadašnja naknada za volonterski rad i mjesečna plaća asistentice koju je do sada primala na Sveučilištu Sjever, a koja je također financirana iz proračuna Grada Koprivnice, manja je nego što bi se izdvajalo da je zamjenica bila profesionalni zamjenik od 1. srpnja 2013. kada je stupila na dužnost zamjenice gradonačelnice (volonterski). I treće, zamjenica Melita Samoborec je Sveučilištu Sjever u cijelosti vratila iznos troškova financiranja njezinog doktorskog studija. Ove su dodatne informacije korisne u razjašnjavanju svih pravnih, financijskih ali i ljudskih dimenzija promjene statusa zamjenice Melite Samoborec.”

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×