28.5 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad Koprivnica sudjelovao u 5. Zagrebačkom energetskom tjednu
G

Ne propustite

Od 12. do 17. svibnja 2014. u Zagrebu je održan peti po redu Zagrebački energetski tjedan, s porukom „Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo”. Tijekom cijelog tjedna održan je niz međunarodnih konferencija, predavanja i radionica na temu energije i zaštite okoliša i racionalnog korištenja energije, u kojem je sudjelovao i Grad Koprivnica kao primjer dobre prakse provedbe energetski učinkovitog, održivog razvoja u Republici Hrvatskoj. Grad Koprivnicu predstavljale su Jasna Golubić, pročelnica Upravnog odjela za izgradnju garda i upravljanje nekretninama i Jasna Markušić ravnateljica APOS-a Grada Koprivnice.

Na poziv Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Grad Koprivnica sudjelovao je u radionici „ECO-SANDWICH® day”, fokusiranu na energetsku učinkovitost, održivu gradnju te korištenje recikliranih resursa koji postaju prioritetni smjerovi suvremenog procesa gradnje. Predstavljeni su potencijali inovativnog proizvoda ECO-SANDWICH® panela, predgotovljenog ventiliranog zidnog panelnog sustava s recikliranim agregatom. Grad Koprivnica je uz prezentiranje projekta „Novo lice Koprivnice”, sudjelovao i u panel raspravi fokusiranoj na temi radionice, zajedno s predstavnicima znanstvenog i gospodarskog sektora.

Na poziv organizatora, tvrtke Caparol, Grad Koprivnica sudjelovao je i u hrvatsko – njemačkom simpoziju „PASSIVHAUS”. Na simpoziju su održana predavanja eminentnih njemačkih i hrvatskih stručnjaka fokusirana na koncepte pasivne gradnje, a predavanjima i sudjelovanjem u okruglom stolu pridonio je i prof.dr. Wolfgang Feist, pionir koncepta pasivne kuće i jedan od najeminentnijih stručnjaka u tom području, osnivač i direktor PassivHaus Instituta iz Darmstadta u Njemačkoj, najprestižnijeg instituta te vrste u međunarodnom okruženju. U okruglom stolu sudjelovala je i predstavnica Grada Koprivnice, prezentirajući iskustva u niskoenergetskoj i pasivnoj gradnji našeg grada.

Diskusija u okruglom stolu je provođena u području iskustava zapadnoeuropskih zemalja i iskustava u RH, u sklopu koje su prezentirani i projekti i iskustva grada Koprivnice u gradnji pasivnih i niskoenergetskih zgrada. U diskusiji je posebice od strane prof. Miščevića naglašeno liderstvo Grada Koprivnice u RH u području održive gradnje, što je svojim reakcijama podržalo i  stotinjak prisutnih sudionika simpozija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vesele kolone

FOTO Tako se slavi kraj nastave! Mali Radići dan iskoristili za odlazak u kino, pogledajte to veselje

Učenici diljem Lijepe Naše broje dane do završetka školske godine. Posljednji tjedan učenici Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice iskoristili...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×