23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pozitivna bilanca

Grad Križevci u proračunskom plusu od 3 milijuna kuna
G

Proračun je ostvaren u svim planiranim iznosima te u prosincu prošle godine nije bilo rebalansa, smanjen je dug prema Komunalnom poduzeću, a plaćena je i zadnja rata kredita iz 1999. godine.

Ne propustite

Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg sazvao je 42. sjednicu Kolegija gradonačelnika koja je održana u ponedjeljak 3. travnja.

Na sjednici je iznesen prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Križevaca za 2016. godinu u sklopu kojeg je naglašeno kako je u prošloj godini ostvareno 89.227.522,18 kuna prihoda i primitaka Grada Križevaca i proračunskih korisnika dok su 86.227.566,97 kuna iznosili ukupni rashodi i izdaci. Ta broja govori kako je Grad Križevci završio poslovanje u plusu od 2.999.955,21 kuna što je dosad najveći proračun gradske uprave.

Proračun je ostvaren u svim planiranim iznosima te u prosincu prošle godine nije bilo rebalansa, smanjen je dug prema Komunalnom poduzeću, a plaćena je i zadnja rata kredita iz 1999. godine. Raspravljalo se i o prijedlogu Programa potpora u poljoprivredi na području grada Križevaca za 2017. godinu, a pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec izvijestio je kako je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost na Program.

Razgovaralo se i o Izmjenama Programa u gospodarstvu u 2017. godini, a predlaženo je da se programi koji se slabije koriste mijenjaju, a da se novci preusmjere programima za koje raste interes. Gradonačelnik je naglasio kako je iznos poticaja i potpora koje dobivaju poljoprivrednici značajno porastao pa je tako 2014. godine iznosio oko 19 milijuna kuna dok je 2015. godine iznosio 35 milijuna kuna.

U skladu s poreznom reformom, jedna od tema kolegija bili su i gradski porezi, a pročelnik Masnec je izvijestio kako se oni neće mijenjati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Natječaj

Dosta vam je šljakanja za siću? Ministarstvo obrane traži vojnike i mornare. Poziv je zanimljiv, ali ima jedna caka

Kako doznajemo, Ministarstvo obrane (MORH) raspisalo je ovaj tjedan javni natječaj za prijam čak 200 vojnika i/ili mornara te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×