12.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
javna dražba

Grad na atraktivnoj lokaciji prodaje 13 parcela, cijena od 35 do 45 tisuća eura, Golubić: Dobit ćemo miran kvart obiteljskih kuća
G

U novom kvartu dobit ćemo i novu prometnicu, koja će spajati bazene s Miklinovcem. Ide od Ulice Mare Matočec, uz samo igralište, a probit će se u blizini Ulice Ive Pevaleka. Imat će dva slijepa odvojka, a u tim odvojcima se, zapravo, i prodaju parcele

Ne propustite

Na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu, neposredno uz bazene Cerine, Koprivnica će uskoro dobiti novi, mali, obiteljski kvart. Naime, Grad je prije nekoliko dana raspisao javni natječaj za prodaju nekretnina na spomenutoj lokaciji, čija će se prva dražba održati posljednjeg dana u siječnju, odnosno u utorak, 31. siječnja.

Na prodaji je 13 parcela veličine od 510 do 665 kvadrata, početna cijena najmanje je oko 35 tisuća eura, a najveće oko 45 tisuća eura. S obzirom na to da se parcele prodaju putem javne dražbe, možemo očekivati kako će se ti početni iznosi znatno premašivati, baš kao što je bio slučaj s pet prethodno prodanih zemljišta na toj lokaciji na Lenišću.

Da budemo još precizniji, radi se o parcelama koje se nalaze između triju postojećih zgrada u Ulici Miroslava Krleže i nogometnog igrališta na kojem igra Miklinovec. Međutim, na te parcele dolazit će se iz nove ulice, koja će se, također, izgraditi, a koja će spajati bazene s Miklinovcem. Dio parcela na kojima će se kuće graditi nalazi se u nedavno formiranoj Ulici Mare Matočec, a dio u Ulici Miklinovec.

Gradilište
Foto: Ivan Balija

U Gradu, kada je u pitanju prodaja ovih zemljišta, imaju visoka očekivanja i vjeruju da će brzo naći kupce.

– Naša očekivanja su da te parcele odu, da se prodaju, a hoće li se odmah sve prodati teško je procijeniti. Ono što znamo, ranije smo tamo bez problema prodali pet parcela i od tada imamo konstantne upite, svako malo netko se javi i pita kad će parcele u prodaju. Sukladno tome, vjerujemo da kupaca već sad ima i da ćemo dobiti miran kvart obiteljskih kuća – poručio nam je Tomislav Golubić, pročelnik zadužen za izgradnju grada.

Dodaje da su paralelno rješavali građevinske čestice za prodaju i pripremali dozvole za cestu koja će se tek izgraditi, a u gradnju iste ići će tek kad prodaju zemljišta.

– Ta prometnica spajat će bazene s Miklinovcem. Ide od Ulice Mare Matočec, uz samo igralište, a probit će se u blizini Ulice Ive Pevaleka. Imat će dva slijepa odvojka, a u tim odvojcima se, zapravo, i prodaju parcele, nisu na samoj prometnici – pojašnjava Golubić.

Gradilište
Foto: Ivan Balija

Kaže da je Lenišće, općenito, vrlo popularan kvart, a u njemu previše slobodnih parcela nema pa pokušavaju iskoristiti svaki slobodan prostor.

– Upravo zato smo kod prve prodaje i dobili veću cijenu od tražene, a to bi se moglo i sad dogoditi, iako je nezahvalno nešto unaprijed prognozirati. Ono što je važno, parcele nisu pod nikakvim teretom i napravljene su za obiteljske kuće, a ne višestambene zgrade. E sad, ne možemo mi spriječiti nikoga da, primjerice, kupi i spoji dvije susjedne parcele i tamo napravi malu zgradu, kakve su sad popularne, ali vjerujemo da se to neće dogoditi – zaključio je gradski pročelnik.

Kao što smo u početku napomenuli, prva javna dražba je 31. siječnja u prostorijama Grada, a ako se na njoj ne prodaju sve parcele, svaka nova dražba održavat će se desetog u mjesecu. Ako je deseti neradni dan, dražba će biti prvi idući radni dan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×