dan učitelja

Grad nagradio najbolje obrazovne djelatnike za njihov rad i trud, Melita Samoborec: Ostanite požrtvovni i kreativni, budite nam na ponos svima

Inače, ovaj prijem u Gradskoj upravi dugogodišnja je tradicija koju Grad njeguje.

17:00h
0
Prijem u koprivničkoj Gradskoj upravi // Foto: Sanjin Bojić

Danas, 5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja.


Grad Koprivnica tim je povodom nagradio najbolje učiteljice koje su prema odlukama učiteljskih i nastavničkih vijeća pojedinih škola s područja grada Koprivnice proglašene najboljima.

To su Veljka Bogdanović Jazbec, prof. politehnike iz COOR Podravsko sunce, Laura Malovac, prof. klavira i korepetitor iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić, Mirjana Mihalec, prof. engleskog jezika i književnosti i poljskog jezika i književnosti iz OŠ Đuro Ester, Ines Vađunec, prof. hrvatskog jezika i književnosti i prof. povijesti  iz OŠ Braća Radić te Irena Falat, učiteljica glazbene kulture iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

Stigle su u pratnji ravnatelja škola u kojima rade, a dočekali su ih Melita Samoborec, zamjenica koprivničkog gradonačelnika te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Foto: Sanjin Bojić

– Hvala vam za sav trud i rad kako biste našoj djeci prenijeli što trebaju znati da bi  postali pošteni ljudi. Vaša uloga u našem je društvu izuzetno važna i mislim da bi se trebala isticati cijele godine, ne samo na ovaj dan. Upravo vi svoja znanja prenosite mladim generacijama, činite da nam budućnost bude bolja – riječi su Melite Samoborec, zamjenice gradonačelnika.

Nadovezala se i na kurikularnu reformu koja se ‘lomi preko leđa’ obrazovnih djelatnika.

– Uistinu vam želim mnogo snage i mudrosti te hrabrosti sa željom da ostanete takvi kakvi jeste. Ostanite požrtvovni i kreativni, budite nam na ponos svima. Vi ste pokretači svega u državi – istaknula je M. Samoborec.

Prisutnima su se obratili i nagrađene učiteljice. Učiteljica Veljka Bogdanović Jazbec tom je prilikom istaknula da je sretna  što radi u COOR Podravsko sunce.

Foto: Sanjin Bojić

– Mogu naučiti djecu sve što im je potrebno za život. Neopisivo je lijepo kada vidite dijete koje je nešto uspjelo napraviti samo, njegov osmijeh i sreću. To me veseli i uživam u svojem poslu – istaknula je ona.

Profesorica Mirjana Mihalec istaknula je da se osjeća počašćenom što su je kolege izabrale za ovu titulu posebice zato što radi kratko vrijeme, tek dvije godine.

Foto: Sanjin Bojić

Svoje dojmove podijelila je i mlada profesorica Laura Malovac istaknuvši uspjeh svojih učenika na raznim natjecanjima u kojima su osvajali prve nagrade, zbog čega je iznimno sretna.

Sreću nije skrivala niti učiteljica Ines Vađunec koja, nažalost, već 10 godina radi po školama u gradu, ali kao zamjena.

– Gdje god sam bila, u kojoj god školi, stvarno sam bila lijepo dočekana i imam lijepih uspomena. A najsretnija sam zbog tog rada s djecom koji me ispunjava, da budem kreativna i maštovita i da se svaki dan spremam za nove izazove – kazala je I. Vađunec.

Učiteljica Irena Falat zahvalila je ravnateljici Gordani Gazdić Buhanec što joj omogućava slobodu glazbenog izražavanja ali i svojim učenicima koji slobodni trenutak izdvajaju da bi dolazili na probe.

Inače, ovaj prijem u Gradskoj upravi dugogodišnja je tradicija koju Grad njeguje.

Veljka Bogdanović Jazbec // Foto: Sanjin Bojić
Ines Vađunec // Foto: Sanjin Bojić
Mirjana Mihalec // Foto: Sanjin Bojić
Irena Falat // Foto: Sanjin Bojić
Laura Malovac // Foto: Sanjin Bojić

čitam...