14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dan učitelja

Grad nagradio najbolje obrazovne djelatnike za njihov rad i trud, Melita Samoborec: Ostanite požrtvovni i kreativni, budite nam na ponos svima
G

Inače, ovaj prijem u Gradskoj upravi dugogodišnja je tradicija koju Grad njeguje.

Ne propustite

Danas, 5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja.

Grad Koprivnica tim je povodom nagradio najbolje učiteljice koje su prema odlukama učiteljskih i nastavničkih vijeća pojedinih škola s područja grada Koprivnice proglašene najboljima.

To su Veljka Bogdanović Jazbec, prof. politehnike iz COOR Podravsko sunce, Laura Malovac, prof. klavira i korepetitor iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić, Mirjana Mihalec, prof. engleskog jezika i književnosti i poljskog jezika i književnosti iz OŠ Đuro Ester, Ines Vađunec, prof. hrvatskog jezika i književnosti i prof. povijesti  iz OŠ Braća Radić te Irena Falat, učiteljica glazbene kulture iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

Stigle su u pratnji ravnatelja škola u kojima rade, a dočekali su ih Melita Samoborec, zamjenica koprivničkog gradonačelnika te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Foto: Sanjin Bojić

– Hvala vam za sav trud i rad kako biste našoj djeci prenijeli što trebaju znati da bi  postali pošteni ljudi. Vaša uloga u našem je društvu izuzetno važna i mislim da bi se trebala isticati cijele godine, ne samo na ovaj dan. Upravo vi svoja znanja prenosite mladim generacijama, činite da nam budućnost bude bolja – riječi su Melite Samoborec, zamjenice gradonačelnika.

Nadovezala se i na kurikularnu reformu koja se ‘lomi preko leđa’ obrazovnih djelatnika.

– Uistinu vam želim mnogo snage i mudrosti te hrabrosti sa željom da ostanete takvi kakvi jeste. Ostanite požrtvovni i kreativni, budite nam na ponos svima. Vi ste pokretači svega u državi – istaknula je M. Samoborec.

Prisutnima su se obratili i nagrađene učiteljice. Učiteljica Veljka Bogdanović Jazbec tom je prilikom istaknula da je sretna  što radi u COOR Podravsko sunce.

Foto: Sanjin Bojić

– Mogu naučiti djecu sve što im je potrebno za život. Neopisivo je lijepo kada vidite dijete koje je nešto uspjelo napraviti samo, njegov osmijeh i sreću. To me veseli i uživam u svojem poslu – istaknula je ona.

Profesorica Mirjana Mihalec istaknula je da se osjeća počašćenom što su je kolege izabrale za ovu titulu posebice zato što radi kratko vrijeme, tek dvije godine.

Foto: Sanjin Bojić

Svoje dojmove podijelila je i mlada profesorica Laura Malovac istaknuvši uspjeh svojih učenika na raznim natjecanjima u kojima su osvajali prve nagrade, zbog čega je iznimno sretna.

Sreću nije skrivala niti učiteljica Ines Vađunec koja, nažalost, već 10 godina radi po školama u gradu, ali kao zamjena.

– Gdje god sam bila, u kojoj god školi, stvarno sam bila lijepo dočekana i imam lijepih uspomena. A najsretnija sam zbog tog rada s djecom koji me ispunjava, da budem kreativna i maštovita i da se svaki dan spremam za nove izazove – kazala je I. Vađunec.

Učiteljica Irena Falat zahvalila je ravnateljici Gordani Gazdić Buhanec što joj omogućava slobodu glazbenog izražavanja ali i svojim učenicima koji slobodni trenutak izdvajaju da bi dolazili na probe.

Inače, ovaj prijem u Gradskoj upravi dugogodišnja je tradicija koju Grad njeguje.

Veljka Bogdanović Jazbec // Foto: Sanjin Bojić
Ines Vađunec // Foto: Sanjin Bojić
Mirjana Mihalec // Foto: Sanjin Bojić
Irena Falat // Foto: Sanjin Bojić
Laura Malovac // Foto: Sanjin Bojić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Avantura na dva kotača

FOTO Mario Laketa biciklirao do Vukovara i nazad: Kamioni su prolazili 20 centimetara uz mene, ali srce mi je bilo ispunjeno da ne mogu...

Priznajmo si, mnogi od nas se zadišu kada na biciklu odu do trgovine i natrag. Oni u malo boljoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×