Grad pokreće kablovsku televiziju

07:59h
0
Ilustracija // foto: Ivan Brkić

Gradonačelnik Zvonimir Mršić je odlučio, na temelju provedenog postupka javne nabave, potpisati sporazum s HT-om kojim bi u slijedeće tri godine gradska uprava i sva gradska poduzeća i ustanove nastavili koristiti usluge u fiksnoj telefoniji od HT-a. Prema tom ugovoru HT bi gradu dostavio i 333 prijenosna računala za studente koji primaju gradsku stipendiju. Ugovor vrijedan 3.746.894,79 kn (bez PDV-a) obuhvaća i trogodišnji najam opreme za TV studio. Radio Drava neslužbeno doznaje da će preko njega Grad aktivirati kablovski TV kanal kako bi se poboljšala informiranost građana o gradskim aktivnostima.

Nešto je slično najavio gradonačelnik Zvonimir Mršić za premijere promotivnog filma o Renesansnom festivalu:

„Ja se nadam da nije daleko niti vrijeme kada ćemo imati i kanal za emitiranje filma. Evo radimo na tome da dođemo i do kanala gdje ćemo ove ali i brojne druge manifestacije koje se odvijaju u gradu moći vidjeti ne samo kao sudionici nego i nakon što bude to snimljeno i na svojim malim ekranima.“

Neslužbeno doznajemo da bi Grad i HT novi ugovor mogli potpisati prije Nove godine a emitiranje eksperimentalnog programa moglo bi početi također oko tog vremena.

Izvor: Radio Drava