23.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad zaposlio osam novih visoko obrazovanih vježbenika
G

Ne propustite

Fašničko jutro bilo je sretno za osam visoko obrazovanih Koprivničanaca koji su od danas zaposleni u gradskoj upravi kao volonteri-vježbenici. Oni će mjesečno zarađivati 1600 kuna, a kao i svi njihovi prethodnici, nakon godine dana polagat će stručni ispit.

Naravno, riječ je o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, a cilj programa je mladim, nezaposlenim osobama, bez radnog iskustva i staža, osigurati ulazak na tržište rada.

Novozaposlene volontere-vježbenike dočekala je gradonačelnica Vesna Želježnjak te im poručila da budu aktivni, da traže obrazloženja i da budu prisutni u cjelodnevnom radnom vremenu.

– Gradska uprava je dobro posložena i ovdje imate od koga učiti. Svaki od vas ima svog mentora i sigurna sam da ćete se pokazati onakvima kakvi ste bili i na fakultetu. Kao što znate, sve pročelnice su žene i neki kažu da smo zločeste, no nemojte vjerovati u to. Mi smo normalne, volimo raditi sa mladima i pomoći ćemo vam u svakome pogledu – poručila je gradonačelnica mladim volonterima.

Osim što će zarađivati 1600 kuna, koje u potpunosti pokriva Hrvatski zavod za zapošljavanje, volonteri će imati pravo na božićnicu, uskrsnicu i naknadu za godišnji, a imat će i 10 slobodnih dana za pripremu za stručni ispit.

Od osam volontera,njih četvero završilo je ekonomski fakultet, dvije cure završile su novinarstvo na fakultetu Političkih znanosti, jedan je inžinjer geotehnike, dok je jedan završio multimediju

Njihovi mentori su Jasmina Stričević, Robert Balažin, Iva Svirčić, Vedrana Knežević, Mladen Ban i Mario Perković.

Gradonačelnica Želježnjak na kraju je naglasila kako će Grad tijekom godine zaposliti još 21 volontera-vježbenika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pametni izbor

Savjeti za stvaranje modernog i energetski učinkovitog doma

Moderan i ekonomski učinkoviti dom ne samo da je moguće nego je i koristan za okoliš i vaš novčanik....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×