11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
problemi s više automobila

Građani ogorčeni: Ako imamo dva auta, ne možemo ih parkirati ispred svoje zgrade? Grad: Možete u drugim zonama koje su udaljene tri minute
G

Ne propustite

Bune se stanari križevačkog Strossmayerovog trga. Točnije, oni koji žive u stambenoj zgradi na broju 28, jer od kad je u ožujku uvedeno naplaćivanje parkinga, muku muče s pronalaskom mjesta. Ali i, kako oni kažu, činjenicom da im Grad ne dozvoljava kupnju više od jedne godišnje karte kako bi si mogli osigurati parkirno mjesto.

Tako je i Križevčanin Mladen Marendić na svom Facebook profilu izrazio nezadovoljstvo, a mnogi su ga u komentarima ispod statusa podržali.

– Kao osoba koja 37 godina živi u gradu Križevcima na istoj adresi u strogom centru grada (nažalost), pitam se je li moguće da gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom donose odluke koje su samo njima samima jasne – naveo je na samom početku.

Stanovnik trga: Grad nam brani da na legalan način parkiramo tamo gdje živimo

U statusu je objavio i fotografije kao dokaz o dobivenim kaznama za parkiranje u ulici u kojoj živi.

Marendić i stanari se pitaju je li normalno da Grad zabrani stanarima da na legalan način parkiraju u ulici u kojoj žive, odnosno u zoni u kojoj žive?

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Voljan sam kao i moji susjedi kupiti godišnju kartu za parkiranje, koja ne mora biti povlaštena, nego smo voljni platiti cijenu karte koju nam sam Grad odredi. Nažalost, gradski vlasnici nam to ne dozvoljavaju te nam uskraćuju mogućnost kupnje godišnje karte i normalno legalno parkiranje u ulici u kojoj živimo, već nam za opciju nude kupnju godišnje karte u drugim zonama u kojima mi ne živimo te u kojima su sva parkirna mjesta popunjena cijeli dan, radi razlike u cijeni parkirne karte, kako godišnje, tako i karte na svaki sat – zaključio je Marendić na kraju svog statusa.

Stanari navode kako podržavaju nastojanje da se promet kroz uži centar rastereti, ali ne mogu se oteti dojmu da su diskriminirani.

Podsjetimo, u prvoj zoni trenutno je moguća kupnja jedne povlaštene godišnje karte po stambenoj jedinici po cijeni od 150 eura, dok se godišnja karta po komercijalnoj cijeni za tu zonu ne može kupiti. To znači da stanari u svojoj ulici smještenoj u centru grada mogu parkirati jedan auto, a ako imaju dva auta, parking trebaju potražiti negdje drugdje pa dopješačiti do zgrade.

Križevci, trg, centar
Foto: Ivan Balija

Grad: Imaju pravo na kupnju povlaštene karte za jedan automobil

– Grad Križevci nije ni u kojem trenutku zabranio stanarima stambene zgrade na Strossmayerovom trgu 28 da pakiraju u ulici u kojoj žive. Oni imaju pravo na kupnju povlaštene godišnje parkirne karte po stambenoj jedinici. U slučaju da netko posjeduje više automobila, drugi automobil mogu ostaviti u drugoj, trećoj ili četvrtoj zoni koja im je na tri do pet minuta udaljenosti pješke. Primjerice, kad se parking nije naplaćivao stanari su vrlo rijetko mogli uopće pronaći parking u ulici kojoj žive pa su isto tako morali automobile ostavljati po drugim zonama – rekli su za portal ePodravina iz Grada Križevaca.

Ponovili su kako građani mogu po stambenoj jedinici kupiti povlaštenu godišnju kartu za parking u prvoj zoni, dakle u ulici u kojoj žive, dok za parkiranje ostalih automobila mogu koristiti ostale zone parkinga.

Plaćene kazne// Foto: Facebook // Mladen Marendić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

POŽAR

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Zapalio se auto u Nazorovoj, u potpunosti izgorio motor renaulta

U Ulici Vladimira Nazora u Koprivnici upravo je izbio požar na autu. Zapalio se renault megan koji je bio parkiran...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×