14 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OBAVIJEST

Građani se žale, stigli netočni obračuni za vodu, iz KC Voda priznali pogrešku: Dio korisnika dobit će ispravne obračune
G

Korisnici usluga, njih 15.785 primili su obračun potrošnje vodnih usluga za razdoblje od 01. listopada do 31. prosinca 2022. godine. U KC vodama su u prosincu nakon 20 godina uveli novi informacijski sustav pa se obračun razlikuje od prijašnjih

Ne propustite

Brojni građani ovih su dana ostali iznenađeni i zbunjeni računima koji su na njihove adrese stigli iz Koprivnički voda. Žalili su se, uglavnom, na prevelike iznose te krivo stanje dugovanja, dok su pojedinci temeljem nejasno naznačenih iznosa na računu obavili i krive uplate.

Iz Kc Voda upravo je stiglo pojašnjenje situacije. Kako kažu, u prosincu su nakon 20 godina uveli novi informacijski sustav. Korisnici usluga, njih 15.785 koji koriste vodne usluge u kategoriji kućanstva, primili su obračun potrošnje vodnih usluga za razdoblje od 01. listopada do 31. prosinca 2022. Obračun je sačinjen u novom programu te se izgledom i sadržajem razlikuje od obračuna koje smo dobivali u prijašnjim razdobljima, pojasnili su.

Na obračunima koje su dobili, korisnicima kućanstava i zgrada navedena je napomena o stanju preplate u EUR/kn na dan 19. siječnja 2023. godine, koje se odnosi na akontacijske uplate evidentirane do navedeno datuma.

– Za te uplate umanjuje se obračun potrošnje vodnih usluga za razdoblje od 01. listopada do 31. prosinca 2022. godine, a razlika obračuna i uplaćenih iznosa je dug kojeg je potrebno platiti i koji je iskazan na obračunskoj uplatnici ili preplata za iduće razdoblje, odnosno za 2023. godinu. U slučaju da je na obračunskoj uplatnici iskazan iznos od 0,00 EUR, to znači da korisnik nema duga po obračunu za razdoblje od prvog dana listopada do kraja 2022. godine – objasnili su iz KC Voda.

Kc Vode
Foto: Ivan Balija

Onima sa dva ili više obračunskih mjesta poručuju da su sve uplate akontacija u spomenutom razdoblju iskazane na jednom obračunskom mjestu.

– Sve uplate za sva obračunska mjesta su zbrojene i iskazane na jednom od obračuna. Ovim korisnicima se neće dostavljati ispravak obračuna, jer su obračunate količine i cijene ispravne, a u Koprivničkim vodama će se uplaćene akontacije razdvojiti na uplate po pojedinom mjestu potrošnje – pojasnili su.

Pojašnjenje je stiglo i vlasnicima u zgradama koji dobivaju dva obračuna, za toplu i hladnu vodu.

– Pogrešno je obračunata naknada, odnosno fiksni dio osnovne cijene javne odvodnje na računu za toplu vodu. Ta naknada nije trebala biti obračunata te će se tim korisnicima dostaviti ispravni obračuni za toplu vodu za razdoblje od 01. listopada do 31. prosinca 2022. godine. Obračun potrošnje za hladnu vodu je ispravan – navedeno je u obavijesti korisnicima uz napomenu da su uplate akontacija i za toplu i za hladnu vodu zbrojene i iskazane na jednom od obračuna. Ovim korisnicima se neće dostavljati ispravak obračuna jer je ispravan, a u Koprivničkim vodama će se uplate razdvojiti na uplate za toplu i na uplate za hladnu vodu.

– Zahvaljujemo svim korisnicima koji su nam skrenuli pažnju na potrebna poboljšanja te se ispričavamo onima kojima su dostavljeni netočni obračuni – poručili su iz Koprivničkih voda.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

zapovjednik atj lučko

FOTO General Butorac je prije 32 godine bio u krvavoj akciji na Plitvicama, a danas vrijeme provodi u Molvama i bavi se poljoprivredom: U...

Na današnji dan prije 32 godine poginuo je Josip Jović, tadašnji 22-godišnjak i prva žrtva Domovinskog rata. Bio je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti