vukovar svijetli

Građani, učenici i učitelji večeras u Đurđevcu pale svijeće u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata

13:52h
0
Foto: Grad Đurđevac

Građani, učenici i učitelji Osnovne škole Đurđevac, večeras u 17.30 sati paljenjem svijeća u parku ispred škole prisjetit će se slavnih dana naše povijesti.

Naime, učenici razredne nastave zajedno s učiteljima palili su svijeće tijekom trećeg sata prije podne, uz prigodnu recitaciju koju su pripremile učiteljice 4. razreda s učenicima. Učenici predmetne nastave zajedno s učiteljima te predstavnicima grada Đurđevca u 17,30 sati ispred škole uz kratki prigodni program upalit će svijeće za sve one koji su žrtvovali svoj život za našu slobodu.

– Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, poštujemo sve nedužne žrtve i branitelje Domovinskoga rata širom Domovine jer Vukovar nije samo grad heroj, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku. Svjesni burne povijesti i prolaznosti na zemlji, ali i vječnih ideala koji ljudski život čine trajno vrijednim, uvijek spremni za obranu dostojanstva hrvatskoga čovjeka i domovine izražavamo svima njima duboko poštovanje i zahvalnost – poručuju iz gradske uprave.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW