13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OTEŽANO SORTIRANJE

Građani zamoljeni da pripaze što stavljaju u žute vreće
G

Ne propustite

Molimo korisnike i da do daljnjega u žute vreće ne odlažu folije od grickalica (čips, štapići i slično) i celofane – stoji u obavijesti.

Zbog građana koji u žute vreće ubacuju nedozvoljeni otpad, Komunalac je izdao upozorenje s uputom što se smije, a što ne odlagati na ovaj način.

– Prilikom razvrstavanja otpadne plastike iz žutih vreća uočen je otpad kojega je zabranjeno odlagati u žute vreće ili za kojeg trenutno nije moguća reciklaža.
Obavještavamo korisnike da je u žute vreće zabranjeno odlaganje medicinskih (inzulinskih) šprica, igla za mjerenje šećera, pelena, tetrapaka, komunalnog otpada i otpada životinjskog porijekla (kosti i slično). Molimo korisnike i da do daljnjega u žute vreće ne odlažu folije od grickalica (čips, štapići i slično) i celofane – stoji u obavijesti uz napomenu da će o ponovnom prikupljanju ovih vrsta plastičnih materijala korisnici biti naknadno obaviješteni.

U žute vreće za odlaganje plastike odlaže se plastična ambalaža koja nije obuhvaćena sustavom povratnih naknada koja je označena brojevima: 01 (PET), 02 (PE-HD), 03 (PVC), 04 (PE-LD), 05 (PP – osim folija) i 06 (PS) i to:

• polietilenske vrećice, folije, mjehurasta (blister) ambalaža koja može na sebi imati i oznake: PE-HD, PE-LD i sl.
• boce od jestivog ulja, destilirane vode, sredstava za čišćenje,kozmetike, lijekova (osim citostatika, prehrambenih proizvoda i sl.), a koje mogu na sebi imati i oznake: PS, PP,
• čaše i posude od jogurta, sira i sl., koje mogu na sebi imati i oznake: PS, PP,
• ostali proizvodi od plastike: čepovi, plastični tanjuri, pribor za jelo i sl., a na sebi mogu imati oznake: PE-HD, PP, PVC, PS, PET i sl.

Prije samog odlaganja plastičnu ambalažu potrebno je isprati i očistiti od sadržaja.
U žute vreće za odlaganje plastike zabranjeno je odlagati i plastičnu ambalažu onečišćenu opasnim tvarima (od motornih ulja, antifriza, herbicida, pesticida, derivata nafte, različitih kiselina i lužina, boja i lakova) i plastične igračke s pogonom na struju i baterije. Ove vrste otpada građani mogu besplatno zbrinuti na Reciklažnom dvorištu u Koprivnici, A. Daničića 5.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×