folkloraši

Gradiščanski Hrvati predstavili tradicijsku kulturu svojih predaka

Unatoč teškim prilikama sačuvali su sjećanje na svoj rodni kraj, a dio svojeg kulturnog nasljeđa prikazali su na koprivničkom Zrinskom trgu.

08:50h
0
koprivnica.hr

Folklornim programom, pjesmom i prekrasnom plesnom koreografijom na koprivničkom Zrinskom trgu građanima Koprivnice predstavila su se kulturno umjetnička društva iz Mađarske, Češke, Austrije i Hrvatske koja njeguju tradiciju i kulturnu baštinu gradišćanskih Hrvata.

Domaćin susreta koji se održava u sklopu njihovog tradicionalnog putovanja Po staza naših starih 2013 -2033, bio je Folklorni ansambl Koprivnica u čije ime ih je toplim riječima dobrodošlice pozdravila predsjednica Nada Šešić.

U ime Koprivničko-križevačke županije folkloraše je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić poželjevši sudionicima ugodan boravak u Koprivnici, dok je u ime Grada Koprivnice dobrobrodošlicu poželjela zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Nakon uvodnih govora dobrodošlice, članovi KUD-ova su okupljenima prikazali svoj jezik, pjesmu i ples kojim nastoje očuvati bogatu kulturnu baštinu svojih predaka koji su u prošlosti ponajviše zbog ekonomskih migracija selili s područja Hrvatske u druge krajeve Europe. Unatoč teškim prilikama sačuvali su sjećanje na svoj rodni kraj, a dio svojeg kulturnog nasljeđa prikazali su na koprivničkom Zrinskom trgu.

koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr

čitam...