Gradonačelnica Koprivnice otvorila Markov sajam u Zagrebu

16:54h
0
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak na otvorenju Markovog sajma na Trgu bana Jelačića u Zagrebu // Foto: www.koprivnica.hr

Središnji zagrebački trg, popularni Jelačić plac, dobio je u četvrtak srednjevjekovni štih. Baš kao u stara vremena čuli su se zvuci kovačkog nakovnja, trgovci i obrtnici nudili su raznovrsne ručno rađene proizvode, pod šatorima su se točili medica i gverc, a renesansni glazbenici zabavljali su šetače. Započeo je 14. po redu Markov sajam koji je okupio gotovo 200 sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Među njima svojom originalnošću i atraktivnošću isticali su se sadržaji koje je osmislila Turistička zajednica grada Koprivnice koja je godinama partner Kraljeva ulice i TZ grada Zagreba u organizaciji ove manifestacije.

Zahvaljujući na velikom doprinosu Markovom sajmu gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prepustio je čast otvaranja ovog turističkog događanja koprivničkoj gradonačelnici Vesni Želježnjak.

– Izuzetno smo zadovoljni višegodišnjom uspješnom suradnjom s organizatorima Markovog sajma jer tako imamo priliku predstavljanja dvije velike koprivničke manifestacije, Podravskih motiva i Renesansnog festivala. Naravno ovdje vam možemo pokazati samo djelić njihovih bogatih sadržaja, pa vas srdačno pozivam u Koprivnicu kako bi uživali u svim atrakcijama – istakla je Vesna Želježnjak proglašavajući Markov sajam otvorenim.

U sklopu Markovog sajma predstavljena je i glavna tema ovogodišnjeg Renesansnog festivala, a to je kulinarstvo. Podravkini promotori kulinarstva predvođeni kraljevskim kuharom Zlatkom Sedlanićem priredili su dio jela koja će biti poslužena na kraljevskoj gozbi u Koprivnici i zaslužili pohvale turističkih djelatnika i novinara.

Izvor: www.koprivnica.hr