20.2 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Radovi u tijeku

Gradonačelnik Bilić i župan Stričak obišli radove na uređenju Osnovne škole Ludbreg, dosad uloženo pola milijuna eura
G

Naši učenici će od jeseni biti u novim, uređenim i osvježenim prostorima te sam siguran da će i njima i učiteljima biti puno ljepše savladavati sve obrazovne zadaće u ovom novom okruženju – rekao je Bilić

Ne propustite

Gradonačelnik Grada Ludbrega, Dubravko Bilić i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak obišli su Osnovnu školu Ludbreg.

Razlog obilaska je provjera radova na unutrašnjem uređenju Osnovne škole.

Župan Anđelko Stričak istaknuo je kako posljednjih dvije godine u Osnovnu školu Ludbreg uloženo tri puta više financijskih sredstava nego prethodnih osam godina.

– S uređenjem Osnovne škole Ludbreg krenuli smo tijekom prošle godine, a samo uređenje odvijat će se kroz tri faze, odnosno trajat će tri godine. Prošle godine zamijenjene su elektroinstalacije, ove godine uređujemo unutrašnjost škole – unutarnju stolariju, prozore u dvorani, učionice, kabinete, hodnike, a iduće godine nastavljamo s obnovom školske sportske dvorane. Vrijednost investicija u prošloj godini iznosila je preko 200.000 eura, a u ovoj godini preko 300.000 eura – istaknuo je Stričak.

FOTO: Grad Ludbreg

Gradonačelnik Bilić zadovoljan je kako radovi napreduju.

– Naša osnovna škola se intenzivno obnavlja i priprema za novu školsku godinu i zaista možemo biti zadovoljni onime što smo do sada vidjeli. Naši učenici će od jeseni biti u novim, uređenim i osvježenim prostorima te sam siguran da će i njima i učiteljima biti puno ljepše savladavati sve obrazovne zadaće u ovom novom okruženju – rekao je Bilić.

Radovi napreduju, a samim napretkom zadovoljan je i ravnatelj škole, Tihomir Horvat.

– U Osnovnoj školi Ludbreg traju radovi na uređenju unutrašnjosti gdje uređujemo zidove, podove, unutarnju stolariju te sanitarne čvorove. Radovi idu svojim tijekom i siguran sam da će završiti do početka nove školske godine – rekao je ravnatelj Horvat te se zahvalio osnivaču Varaždinskoj županiji, ali i Gradu Ludbregu na ulaganjima.

Radove je obišao i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek koji je istaknuo da su ova ulaganja u svrhu podizanja pedagoškog standarda u Osnovnu školu Ludbreg.

FOTO: Grad Ludbreg

Naglasio je i da će se 2024. godine obnoviti sportska dvorana u sklopu škole, a 2025. godine fasada škole.

Uz župana Stričaka, gradonačelnika Bilića i pročelnika Huđeka školu su obišli i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić, županijski vijećnici Brankica Kovaček i Krešimir Horvat, gradski vijećnik Grada Ludbrega Goran Križanić, članovi školskog odbora te predstavnici izvođača radova, tvrtke Oprema – pit d.o.o.

FOTO: Grad Ludbreg
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

MLADI & USPJEŠNI

[VIDEO] BRAVO! Troje mladih i talentiranih glazbenika iz naše županije na popisu najboljih ispod 30 godina

Hrvatsko društvo skladatelja (HDS Zamp) objavilo je zanimljiv popis na kojem se našlo 30 uspješnih hrvatskih autora, mlađih od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×