14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
konferencija "48 sati"

Gradonačelnik M. Rajn predstavio primjere dobre prakse, Križevci postaju energetski učinkovit grad
G

Ne propustite

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn sudjelovao je na konferenciji “48 sati” – Susret gradonačelnika i poduzetnika koju već dvanaestu godinu za redom organiziraju Udruga gradova i poslovni tjednik Lider.

Riječ je o najvećem skupu gradonačelnika, poduzetnika i znanstvene zajednice u Hrvatskoj čiji je cilj raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora kako bi se potaknuo razvoj lokalnih jedinica te predstavili uspješni primjeri i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.

U sklopu konferencije održano je nekoliko panela, pa tako i panel Zelena ekonomija,
energetska tranzicija i energetska učinkovitost zajedno na kojem je primjere dobre prakse iz Križevaca putem video linka predstavio gradonačelnik Mario Rajn.

Istaknuo je kako su Križevci osnovali vlastitu energetsku zadrugu te da su i građani investitori koji su ulagali u fotonaponske elektrane na zgradama kroz projekt Križevački sunčani krovovi.

– Iskustva koja imamo su odlična, a sada Križevčani pokazuju i interes za postavljanje takvih elektrana i na privatnim kućama – objasnio je gradonačelnik dodavši kako preporučuje drugim gradovima ovakve projekte jer se pokazalo kako ovakvi projekti imaju odličan multiplikativan utjecaj.

Uz gradonačelnika M. Rajna na panelu su sudjelovali državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Košiša Čičin- Šajn, direktor tvrtke Ires Ekologija Mario Mesarić i ravnatelj REGEA-e i posebni savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu dr.sc. Julije Domac koji je naglasio kako Križevci po svemu navedenom duboko gaze u 21. stoljeće.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Avantura na dva kotača

FOTO Mario Laketa biciklirao do Vukovara i nazad: Kamioni su prolazili 20 centimetara uz mene, ali srce mi je bilo ispunjeno da ne mogu...

Priznajmo si, mnogi od nas se zadišu kada na biciklu odu do trgovine i natrag. Oni u malo boljoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×