14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Međudržavna suradnja

Gradonačelnik danskog Albertslunda oduševljen Ludbregom
G

Zajedno su raspravljali o socijaldemokratskoj praksi u upravljanju gradovima i općinama u Danskoj.

Ne propustite

Danski veleposlanik Christian Thorning i gradonačelnik danskog grada Albertslunda, Steen Christiansen posjetili su Ludbreg.

Na sastanku u Gradu Ludbregu uz domaćine, gradonačelnika Dubravka Bilića, zamjenice gradonačelnika Renate Potočnik, predsjednika Gradskog vijeća Antuna Šimića i gradske vijećnike Nine Ivanuša i Ivane Škorjanec nazočili su i potpredsjednik Županijske skupštine Krešimir Šalig, zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač i zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša.

Zajedno su raspravljali o socijaldemokratskoj praksi u upravljanju gradovima i općinama u Danskoj.

– Drago mi je što je gradonačelnik Christiansen prihvatio moj poziv i stigao ovdje u pratnji danskog veleposlanika kojem je ovo ujedno prvi posjet izvan Zagreba čime smo počašćeni. Smatram da ponajprije od danskih kolega možemo učiti, ali imamo isto tako i mi nešto za pokazati. Vjerujem da je ovo temelj još bolje suradnje u budućnosti, imali smo prilike u Danskoj posjetiti živući laboratorij gdje oni testiraju sve nove suvremene, ekološki prihvatljive tehnologije i to je prilika za suradnji s našim inkubatorom i prilika da budemo na svjetskoj karti pametnih gradova zajedno s danskim gradovima i brojnim drugim europskim i svjetskim gradovima – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Danski veleposlanik nije krio oduševljenje viđenim u Ludbregu.

-Novi sam veleposlanik, tek sam mjesec dana u Hrvatskoj i vrlo sam rado prihvatio poziv gradonačelnika. Ovdje sam s gradonačelnikom Albertslunda, grada koji se smjestio malo izvan Copenhagena kako bismo s predstavnicima Ludbrega i ovog kraja razgovarali kako da naša mjesta i gradove uistinu  pripremimo za 21. stoljeće. Imali smo priliku isprobati električni bicikl koji ima tzv. Copenhagen wheel koji pretvara klasični bicikl u električni. Izuzetno sam inspiriran današnjim posjetom jer smo vidjeli pravu profesionalnost na djelu i uistinu je bilo edukativno – pojasnio je veleposlanik Thorning.

Gradonačelnik Christiansen također daljnju suradnju s Ludbregom vidi kroz razvijanje novih tehnologija i obnovljive izvore energije kako bi gradovi postali ugodniji za život njihovim stanovnicima.

– Grad Ludbreg već ima električne bicikle i automobil, a ovdje smo da vidimo kako još možemo povećati slične kapacitete kako bismo bili još ekološki prihvatljiviji gradovi. Ovdje se vidi veliki trud, a da bismo postigli još više, uvijek je potrebna suradnja. S obzirom na to da imamo iste ciljeve, vjerujem da ćemo zajedno kreirati još bolju budućnost – zaključio je Christiansen.

Danski model upravljanja komunalnim uslugama, organizacijom stanovanja i održivim urbanim planiranjem te zaštita okoliša, prepoznatljivi su po uspješnosti na razini cijele Europe. Ovo je bila prilika da njihovi predstavnici vide postignuća Grada Ludbrega kako bi zajednički nastavili postizati još bolje rezultate.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Moja maturalna večer

[FOTO] POHVALNA AKCIJA Maturant Roman iz centra Svitanje postao model na jedan dan

U Zagrebu je šestu godinu za redom održana modna revija maturanata bez odgovarajuće roditeljske skrbi u organizaciji zaklade Hrvatska...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×