14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
projekt Prospect+

Gradonačelnik predstavnicima JLS-ova iz Austrije, Belgije, Portugala, Poljske i Turske predstavio energetsku tranziciju grada
G

Ne propustite

Predstavnici jedinica lokalnih samouprava iz Austrije, Belgije, Portugala, Poljske i Turske posjetili su gradonačelnika Marija Rajna kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse, prvenstveno po pitanju obnovljivih izvora energije i uključivanja građana.

Nakon dobrodošlice i kratkog predstavljanja grada, Rajn im je ispričao koliko je i zašto je  važno uključiti građane u energetsku tranziciju. Spomenuo je i na koji se način građani uključuju te predstavio brojne projekte po kojima su Križevci poznati diljem Hrvatske i Europe.

Ovaj posjet odvio se u sklopu projekta Prospect+ kroz koji su upravo ovi predstavnici jedinica lokalnih samouprava zatražili mentorstvo energetske zadruge KLIK koje bi im omogućilo repliciranje pozitivnih križevačkih primjera u njihove zajednice.

Kroz dvodnevni posjet Križevcima mentorica im je Sanela Mikulčić Šantić koja će ih, između ostalog, upoznati sa zakonodavnim okvirima, energetskom zadrugom KLIK, grupnim ulaganjem građana i Križevačkim sunčanim krovovima.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Četiri divna imena danas imaju svoj dan

Danas imendan slave Laura, Nevenka, Emilija, Albert. Laura je ljubazna, ambiciozna, ugodna, razborita i autentična osoba. Nevenka je nepristrana, elegantna, vesela,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×