SUMMIT ENERGETSKE DEMOKRACIJE

Gradonačelnik Rajn na kompleksnom skupu o energiji govorio o aktivnostima Križevaca

Summit je okupio više od 300 sudionika te 150 vodećih lidera industrije iz čak 13 zemalja diljem svijeta.

12:08h
0
Foto: Grad Križevci

Gradonačelnik Mario Rajn sudjelovao je jučer na Summitu energetske demokracije gdje je u sklopu panela predstavio aktivnosti Križevaca po pitanju energetske neovisnosti.

SED 2019. je najkompleksniji skup o energiji na ovim prostorima te jedinstvena platforma za razmjenu najnovijih znanstvenih spoznaja i stručnih iskustava. U rad skupa uključeni su svi relevantni dionici energetskog sektora u Hrvatskoj, a ove godine je Summit okupio više od 300 sudionika te 150 vodećih lidera industrije iz čak 13 zemalja diljem svijeta.

U sklopu panela Primjeri dobre prakse gradova i općina gradonačelnik Rajn predstavio je projekt Križevački sunčani krovovi kojim je na krov javnog objekta postavljena fotonaponska elektrana snage 30 kW, prva u Hrvatskoj koju su u potpunosti financirali građani po modelu mikro zajmova.

Govorio je i o smjeru grada prema energetskoj neovisnosti do 2030. godine, kao i o projektu Healing Places kojim su Križevci dobili 2,7 milijuna kuna iz Europske unije za istraživanje geotermalnog potencijala križevačkog područja.

čitam...
Loading...