11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Olakšice

Gradovi će rasteretiti roditelje plaćanja dječjeg vrtića dok traje koronavirus, evo kakve su odluke donijeli vlastodršci
G

Među već mnogim donesenim olakšicama i one za rasterećenje roditelja čija djeca idu u vrtić.

Ne propustite

Gradovi Koprivničko-križevačke županije solidarizirali su se s građanima od kojih mnogi proživljavaju krizu i teške dane zbog gospodarskih i financijskih udara koje koronavirus zadaje njihovom životu. Tako su među već mnogim donesenim olakšicama i one za rasterećenje roditelja čija djeca idu u vrtić.

U Koprivnici je najavljeno da će se u paketu mjera od 10 milijuna kuna naći i odluka o umanjenju iznosa smještaja djeteta, a nekima će iznos biti i u cijelosti pokriven.

– Posebna briga će se voditi o roditeljima djece koji su zbog mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom ostali bez  posla ili bez plaće, odnosno koji su došli na minimalnu plaću. Takvim roditeljima Grad Koprivnica pokrit će trošak smještaja u vrtićima na području grada kao i troškove čuvanja djece u obrtima za čuvanje djece (dadilje).

Foto: Grad Koprivnica

Dodaju i da se obrtima za čuvanje djece neće umanjivati iznos sufinanciranja od strane Grada za mjesec ožujak.

– U svrhu očuvanja radnih mjesta u obrtima, vlasnicima obrta nakon prijave mjere HZZ-a, Grad Koprivnica će nastaviti sufinanciranje iako u obrtu neće djece – kažu iz Grada.

Detaljnije o mjerama znat će se nakon što se idući tjedan održi sjednica Gradskog vijeća, na kojoj se očekuje da će se one prihvatiti.

Foto: krizevci.hr

Križevci će također pomoći roditeljima s plaćanjem smještaja.

–  U namjeri ublažavanja financijskih teškoća u poslovanju, s kojima su se vrtići suočili zbog obustave rada uzrokovane pandemijom koronavirusa, Grad Križevci odlučio je kako će pokriti polovicu iznosa koje su obvezni plaćati roditelji, za razdoblje od 16. do 31. ožujka, kao i za travanj i svibanj, odnosno u mjesecima u kojem neće biti organizirana predškolska skrb. Drugu polovicu, vrtići će pokriti iz svojega poslovanja. Na ovaj način Grad je nastojao rasteretiti vrtiće kako oni ne bi snosili cijeli trošak novonastale krize, a ujedno i olakšati roditeljima trenutnu situaciju te ih osloboditi plaćanja dok su vrtići zatvoreni – kažu iz križevačke gradske uprave.

Foto: djurdjevac.hr

Đurđevčani mogu očekivati umanjenje računa za ožujak, a ostali mjeseci do ponovnog otvaranja vrtića neće se plaćati.

– Zbog nastupanja posebnih okolnosti uvjetovanih pandemijom virusa COVID-19 te obustave redovnog rada Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, cijena usluge boravka djeteta za ožujak umanjit će se za iznos od 50 posto cijene koju roditelji/skrbnici plaćaju za boravak svojeg djeteta. Za one roditelje koji su uslugu boravka djeteta uplatili prema dobivenim uplatnicama za ožujak 2020. godine, preplaćeni iznos prenosi se u prvo sljedeće razdoblje koje će se obračunavati usluga boravka. Za razdoblje od travnja 2020. pa do sve dok traje obustava redovnog rada Dječjeg vrtića Maslačak, roditelji/skrbnici ne plaćaju participaciju za boravak djeteta – poručuju iz Grada Đurđevca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

POŽAR

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Zapalio se auto u Nazorovoj, u potpunosti izgorio motor renaulta

U Ulici Vladimira Nazora u Koprivnici upravo je izbio požar na autu. Zapalio se renault megan koji je bio parkiran...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×