4.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gradska gradilišta // Radovi za sada idu svojim tijekom
G

Ne propustite

Plača pravde // foto: Koprivnica.hrKako napreduju radovi na brojnim gradilištima u Koprivnici provjerili su gradonačelnica Vesna Želježnjak i predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek, u pratnji pročelnica Maje Ištvan Krapinec i Jasne Golubić te predsjednika Uprave Komunalca Josipa Pobija i direktora Kominga Nedjeljka Potroška.

Prvo stajalište bili su radovi na izgradnji kružnog toka na raskrižju Krležine i Selingerove ulice, rekla nam je gradonačelnica Vesna Želježnjak.

– Radovi za sada idu svojim tijekom i prema zacrtanim planovima. Rotor će biti gotov do početka školske godine, za neka dva tjedna. Zadovoljni smo viđenim i nadamo se da će i do kraja sve biti prema zacrtanom.

Tamo će se, uz novo uređenje raskrižja, izgraditi i nova pješačka staza, a trenutno se polažu betonski opločnici na pješačko-biciklističkoj stazi uz koprivničku gimnaziju te rubnjaci za kolnik. Ovim dijelom grada, zbog radova, promet je još uvijek otežan.

foto: Koprivnica.hrDalje je čelnike Koprivnice put vodio do Mosne ulice, gdje su ovog tjedna započeli radovi na kompletnoj rekonstrukciji. Radi se i na dijelu Viničkog dola, gdje se trenutno postavlja šljunčani tampon za asfaltirani kolnik. No ipak, najveće gradilište je na izgradnji Palače pravde.

– Velika je to investicija, njena je vrijednost oko 30 milijuna kuna. Radovi se i ovdje odvijaju prema planu, iako smo na početku imali malo problema s vremenom, odnosno kišom. Zbog toga ćemo možda malo produžiti rok dovršetka, ali vidjet ćemo kako će biti do kraja radova. Za sada, sve je bez problema, kazala je gradonačelnica Želježnjak.

Na objektu Palače pravde, zagrebačka Tehnika trenutno radi na izradi oplate i armiranobetonskih ploča te zidova zgrade. Za sada je plan da će Palača biti gotova do studenog.

Danas je otvoreno još jedno gradilište i to u koprivničkom prigradskom naselju Bakovčice. Tamo su započeli radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Bilogorskoj i dijelu Koprivničke ulice. Gradonačelnica je dodala da je u ovim teškim vremenima puno napravljeno na području grada.

– U godini kakva nam je, brinemo što možemo napraviti i urediti. Bitno je svako uređenje i svaki rad u gradu, jer to onda predstavlja poboljšanje kvalitete života naših građana.

Za nadati se, kazala je gradonačelnica Želježnjak, da će bolja vremena u godinama pred nama donijeti i veće investicije.

Tekst: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×