9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Jednoglasna odluka

Gradski vijećnici ‘odriješili kesu’ za pomoć potrebitim građanima, najugroženijima osigurano 40 tisuća kuna
G

Djelatnici gradskih ustanova također su skupili sredstva za potrebite građane. Drago mi je da su naši zaposlenici svjesni da to puno znači u ovo vrijeme kada su siguran posao i sigurna plaća rijetke pojave, obrazložio je vijećnicima gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ne propustite

U blagdansko doba đurđevački gradski vijećnici i gradski djelatnici odlučili su uz humanitarnu notu završiti 2017. godinu.

Grad je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća donio odluku o odobrenju sredstava za pomoć socijalno ugroženim građanima, za koje je osigurano 40 tisuća kuna.

– Ova odluka se odnosi na osobe starije od 65 godina koje nemaju nikakvih primanja, a oni će dobiti koji 200 kuna, dok će oni s primanjima do 1000 kuna dobiti 150 kuna. Za tu je svrhu pripremljeno je 40 tisuća kuna. Djelatnici gradskih ustanova također su skupili sredstva za potrebite građane. Drago mi je da su naši zaposlenici svjesni da to puno znači u ovo vrijeme kada su siguran posao i sigurna plaća rijetke pojave – obrazložio je vijećnicima gradonačelnik Hrvoje Janči.

Željko Lacković // Foto: Sanjin Bojić

Osim toga, na inicijativu HDZ-ovca Rajka Gašparića, vijećnici su na kraju sjednice otvorili i svoje novčanike i dobrovoljnim prilogom skupili svotu koja će ići nekoj od siromašnih obitelji na području grada Đurđevca.

Kao što je istaknuo predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, vijećnici cijele godine pokazuju i svojim volonterskim angažmanom da su spremni pomoći zajednici, a sada su to učinili i donošenjem ove odluke.

– Drago mi je što ćemo i svojim prilozima nekima od potrebitih građana blagdane učiniti ljepšima. Imamo i obitelj Kerovec, koja je uzela mnogo medijskog prostora zahvaljujući humanitarnoj akciji i za koju smo i mi prikupljali novac na koncertu, a mislim da je ovo još jedan znak socijalne osviještenosti naših vijećnika – zaključio je Lacković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Važno ulaganje

VELIKI PROJEKT Kreće realizacija prve geotermalne elektrane na sjeveru Hrvatske

Pisali smo prošle godine kako su nakon tri godine, Tvrtka Bukotermal u vlasništvu Varaždinske županije i Općine Mali Bukovec...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×