14.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sjednica

Gradsko vijeće grada Ludbrega izglasalo proračun težak 9,5 milijuna eura, Bilić: Grad ide naprijed, ne tapka na mjestu kako bi neki htjeli
G

Proračun Grada Ludbrega za 2024. godinu usvojen je s deset glasova i s tri glasova protiv

Ne propustite

U tijeku je 22. sjednica gradskog vijeća grada Ludbrega na kojoj je predstavljen proračun za 2024. godinu, koji iznosi 9.554.344,37 eura.

U proračun su uključeni vlastiti i namjenski prihodi proračunskih korisnika Dječjeg vrtića “Radost”, Gradske knjižnice i čitaonice “Mladen Kerstner” i Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” Ludbreg te nove ustanove Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području – LORI.

Grad Ludbreg i iduće godine planira ulagati u području predškolskog odgoja i prosvjete na koje planira potrošiti 1.515.657 eura.

– Grad Ludbreg po pojedinom djetetu osigurava iznos sufinanciranja od 163 eura mjesečno. Ekonomska cijena određena je u iznosu od 243 eura za vrtićku dob i 256 eura za jasličku dob – stoji u obrazloženju proračuna.

Nadalje, za javne potrebe iz oblasti sporta planira se izdvojiti 195. 096,00 eura, a što uključuje prijenos sredstava Zajednici sportskih udruga, financiranje programa kao i ulaganje u sportske objekte.

Na javne potrebe iz oblasti kulture planira se utrošiti 777.682 eura. U toj glavi
planirana su sredstva proračunskim korisnicima Centru za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” u iznosu od 622.705 eura i Gradskoj knjižnici i čitaonici “Mladen Kerstner” Ludbreg u iznosu od 154.977 eura.

Također, nastavlja se s ulaganjima po mjesnim odborima sukladno njihovim planovima i prijedlozima, a za tu svrhu u Proračunu su planirana sredstava u iznosu od 121.451 eura.

Nakon izlaganja proračuna došlo je vrijeme za raspravu po klubovima. Tako se je ispred kluba vijećnika HDZ-a, HNS-a i grupe birača Igora Franolića javio predsjednik kluba Goran Križanić koji nije zadovoljan iznesenim proračunam.

– Smatram da ovaj proračun nije razvojni za Grad Ludbreg, da Grad Ludbreg tapka u mjestu, čim mi duže tapkamo u mjestu to stvaramo veće blato, veći glib. Noge su nam umornije i sve teže ćemo se iz njega izvući – rekao je vijećnik Franolić.

Za pojedinačnu raspravu javio se gradonačelnik Grada Ludbrega, Dubravko Bilić.

– Ovaj proračun kao i svi dosadašnji razvojan, socijalno uravnotežen, osjetljiv i zbog toga grad ide naprijed, ne tapka u mjestu kao što bi neki htjeli da tapka. Ništa od ovih stvari u proračunu nije određeno, sve može biti drugačije, ovo je proračun onakav kakav mi želimo da bude. Ne moramo izdvojiti za osnovnu školu 50 tisuća eura, mogli bismo ostaviti da to sve odradi Županija, ne moramo ni za srednju školu izdvojiti ništa, a ni za druge socijalne programe, ali želimo izdvajati. Ulagat ćemo dalje u gospodarske zone, imat ćemo i otvaranje nove gospodarske zone u Apatiji i njeno aktiviranje. Nije istina da se ne ulaže u stambeni dio, pripremljena je i uskoro ćemo imati zahtjev za građevinsku dozvolu za otvaranje Varoških vrti kao stambene zone, vidite da se i stanovi grade. Kako se grad razvija to se najbolje vidi iz programa društvenih djelatnosti koji ne mora biti u iznosu od tri milijuna eura, on može biti i u iznosu od dva milijuna eura ili manje. Opet, onoliko koliko mi želimo toliko je taj dio proračuna velik jer želimo ulagati u dječje vrtiće, vatrogastvo, udruge, zajednice, sportske udruge. Ništa nije definirano od svega ovoga što ovdje piše, to su odluke iza kojih stojimo i tako ćemo ići dalje – zaključuje gradonačelnik.

Proračun Grada Ludbrega za 2024. godinu usvojen je s deset glasova i s tri glasova protiv.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Napadač u istražnom zatvoru

POKUŠAJ UBOJSTVA KOD ĐURĐEVCA Muškarac iz oružja pucao u mladića, krvav uspio pobjeći

Kako upravo doznajemo, 41-godišnjak sa zagrebačkog područja nalazi se u istražnom zatvoru zbog sumnje da je pokušao ubiti mladića...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×