Gradu Koprivnici nagrada “Zajedno za bolje”

11:41h
0

Sukladno Nacionalnoj strategiji stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva (2006-2011) i programu suradnje Vlade Republike Hrvatske i nevladinog, neprofitnog sektora u Hrvatskoj, usvojenog na sjednici Vlade RH 04.01.2001. godine, a u svrhu podržavanja primjera dobre prakse uključivih lokalnih zajednica koje doprinose podizanju razine kvalitete života u lokalnim zajednicama, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je natječaj za dodjelu nagrade „Zajedno za bolje“ jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za razvoj sudioničke demokracije i suradnje s građanima i organizacijama civilnog društva.

Nagrađene su tri jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave: Grad Koprivnica, Općina Bjelica i Vukovarsko-srijemska županija.

Nagrađenima su dodijeljene plakete „Zajedno za bolje“ danas u 11,00 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu. Za nagrađene jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave Nacionalna zaklada će organizirati i financirati specijalizirane izobrazbe i usavršavanje te događanja na kojima će se predstaviti primjeri dobre prakse.