ZNANJE NA DAR

Gradu Koprivnici odobren projekt za razvoj potencijala darovitih učenika

Kroz ljudske potencijale apliciramo na sredstva EU te ostvarujemo uspjehe koji nas pune zadovoljstvom. pogotovo kada je riječ o projektima koji se odnose na školstvo. S obzirom na vrhunske ljude koje imamo, moramo tražiti način za dodatno jačanje standarda u školama da bi mogli ostvarivati još veće rezultate jer to zaslužuju, istaknuo je Mišel Jakšić.

17:15h
0
Domaćin potpisivanja Sporazuma bila je OŠ Braća Radić // Foto: Dina Ivačić

Gradu Koprivnici odobren je još jedan projekt koji će se sufinancirati sredstvima iz Europske unije. Riječ je o projektu pod nazivom Znanje kao dar, a odnosi se na razvoj potencijala darovitih učenika u osnovnim školama s područja grada, točnije njih tri. Partneri su Osnovna škola Đuro Ester, Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski.

Bojan Solomun iz Razvojne agencije Sjever bio je zadužen za pripremu ovog hvalevrijednog projekta.

– Projekt će se provoditi u sklopu Operativnog programa pod nazivom Učinkoviti ljudski potencijali. Konkurencija je bila velika te je samo 11 projekata prihvaćeno iz cijele države. Naglasak je na edukaciji učitelja i učenika. Zamišljeno je to tako da će se educirati ukupno 21 učitelj, nastavnik i stručni suradnik. Također, bit će potrebno nabaviti instrumentarij za identifikaciju darovite djece te osmišljavanje programa po kojima će se raditi s njima. U to je uključeno i putovanje u Bratislavu s ciljem još većeg razvoja tih potencijala učenika – objasnio je Bojan Solomun.

Osnovna škola Đuro Ester bila je domaćin potpisivanja Sporazuma o partnerstvu između Grada i spomenutih škola.

Bojan Solomun // Foto: Dina Ivačić

– Znamo koliko je zahtjevno pisanje jednog ovakvog projekta. To nije jednostavan posao, a još je teže proći. Veliko hvala svima koji su pisali i omogućili da se naš san ostvari. Ovime se omogućava edukacija učitelja, a onda i učenika koji zaslužuju poseban tretman jer za darovite treba još više prostora za rad – kazala je Sanja Prelogović, ravnateljica OŠ Đuro Ester.

S njome su se složili i izrazili zadovoljstvo Krešimir Grgac, ravnatelj OŠ Braća Radi i Gordana Gazdić- Buhanec, ravnateljica Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice tom je prilikom pohvalio rad svih škola kojima je Grad osnivač.

– Kroz ljudske potencijale apliciramo na sredstva EU te ostvarujemo uspjehe koji nas pune zadovoljstvom. pogotovo kada je riječ o projektima koji se odnose na školstvo. S obzirom na vrhunske ljude koje imamo, moramo tražiti način za dodatno jačanje standarda u školama da bi mogli ostvarivati još veće rezultate jer to zaslužuju – istaknuo je Mišel Jakšić.

Ukupna vrijednost projekta je oko milijun kuna, dok bespovratna sredstva iznose oko 774.000 kuna. Provodit će se 18 mjeseci.