24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Granica s Mađarskom je sigurna
G

Ne propustite

Jučer, 9. veljače, u prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke održan je godišnji sastanak hrvatskog i mađarskog izaslanstva Lokalno mješovite komisije (LMK) za drugi granični sektor. Sastanku su nazočili članovi LMK hrvatske i mađarske strane, te vanjski stručni suradnici.

Razmatrano je djelovanje LMK u 2014. godini, a rad obje sastavnice LMK, kao i policije na graničnim sektorima ocijenjen je kao izvrstan, obzirom da je preventivan rad na zajedničkom graničnom području rezultirao da nisu zabilježene teže povrede državne granice, a smanjen je broj lakših povreda državne granice. Također, i svi ostali zajednički zadaci se uspješno rješavaju, posebice zamolbe za vodenim turama i otvaranje privremenih graničnih prijelaza.

Kako je u proteklom razdoblju znatno povećan broj zahtjeva za odobravanjem plovidbi rijekama Murom i Dravom u sportske i rekreativne svrhe, iz istog proizlazi potreba za povećanom pažnjom i odgovornošću sudionika. Podnositelji zahtjeva za plovidbe se prilikom izdavanja suglasnosti za plovidbu graničnim rijekama upozoravaju na poštivanje propisa o sigurnosti plovidbe, te se upućuju na praćenje vodostaja rijeka. U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti pred graničnom policijom obiju država je potreba stalnog i promišljenog angažmana sa zajedničkim pripremama za moguće izvanredne okolnosti.

Stanje sigurnosti na državnoj granici ocjenjeno je dobrim, no i dalje treba održavati stalni kontakt s pravnim i fizičkim osobama u zoni državne granice, posebice poljoprivrednicima, te lovačkim i ribolovnim društvima, u cilju sprečavanja vršenja povreda državne granice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO/VIDEO Podravski političari pokazali kako se snalaze s tavom, natjecanje u pečenju palačinki bilo je vatreno

Veselo je na Virovskoj prkačijadi, devetom izdanju prvog europskog festivala malih tradicijskih kolača. Tome su pridonijeli i načelnici podravskih općina...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×