26.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Grga pet godina vrijeđao i sukobljavao se s mamom, šogor sve prijavio policiji: Majka i sestra žele me oštetiti za imovinu, ako netko dobije moje sve ću politi benzinom i zapaliti
G

Poručio je kako si zna popiti, ali ne svaki dan, jer je zaposlen i redovito izvršava svoje radne obaveze

Ne propustite

Bahati Grga, 42-godišnjak iz okolice Ludbrega, naći će se na optuženičkoj klupi zbog nasilja u obitelji, odnosno zato što je izazvao strah kod člana obitelji te ga doveo u ponižavajući položaj. Taj član obitelji je njegova majka, s kojom živi u kući, a kojoj je posljednjih pet godina, od 2018. do 2023., nanosio fizičku i emocionalnu bol te vrijeđao njezino dostojanstvo. Sve to u alkoholiziranom stanju.

– J… ti bog mater, puši k…, ja ništ nemam, ništ mi nisi priuštila, ništ mi nedaš… – govorio joj je u više navrata, a istovremeno je odgurivao i razbijao inventar po kući. Također, učestalo je prilikom rasprava o obiteljskoj imovini govorio kako će sve zgaziti kao štakore, misleći pritom na ostale članove obitelji.

– Ako netko drugi dobije nešto od imovine za koju smatram da pripada meni, sve ću politi benzinom i zapaliti – vikao je.

Policiji ga je prijavio šogor, koji je poručio da se Grga učestalo nasilnički ponaša prema svojoj majci te da u obitelji postoje imovinsko-pravni odnosi koji nisu rješeni. To je potvrdila i njegova supruga, odnosno Grgina sestra, koja je naglasila da joj je brat opterećen mišlju kako je stavljen u nepovoljni položaj po pitanju obiteljske imovine te da to predbacuje majci na način kojim je dovodi u ponižavajući položaj, a sve to nerijetko prerasta u verbalnu i fizičku agresiju te prijetnje na štetu članova obitelji.

Popije si, ali ne svaki dan…

Okrivljeni Grga je, pak, naglasio kako već dulje vrijeme nije u dobrim odnosima s majkom, ali je osporio većinu navoda koji mu se stavljaju na teret u ovom postupku. Dodao je da policija nije intervenirala zbog sukoba s majkom, već zbog njegove sestre koja mu nije dozvolila da se automobilom odveze iz dvorišta.

– Trenutno je u tijeku ostavinski postupak nakon smrti bake po majci i zbog toga između nas troje stalno dolazi do svađa. Smatram da me majka i sestra žele oštetiti za imovinu koja mu pripada. Dana 15. siječnja 2023. želio sam se maknuti i otići u kuću pokojne bake, ali majka mi je uzela ključeve – poručio je i dodao kako si zna popiti, ali ne svaki dan, jer je zaposlen i redovito izvršava svoje radne obaveze.

Ipak, Grgi ovo nije prvi put da se tako ponaša, osuđen je i 2019. godine zbog sličnih stvari na štetu roditelja pa su na sudu utvrdili da je riječ o dugogodišnjem agresivnom ponašanju i da je njegovo ponašanje progresivno, odnosno da postoji opasnost da će napraviti i teže kazneno djelo. Zbog toga je dobio mjeru opreza, a sad je podignuta i optužnica. Tužitelji traže godinu dana uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Što će reći na sudu, tek ćemo vidjeti…

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Radovi završeni

Podravska općina dobila novu, 424 metra dugu pješačku stazu, vrijednost skoro 160 tisuća eura

Završeni su radovi na izgradnji pješačke staze u naselju Gola. Sukladno Programu održivog razvoja lokalne zajednice kojeg provodi Ministarstvo regionalnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×