10.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Građanska inicijativa

Grgić iznio vizije novog lica ustanova: Osnovnoškolska dvorana može se ukopati pod igralište, a na srednju školu nadograditi paviljoni
G

Predlažemo da se sportska dvorana ukopa na mjestu igrališta, ali tako da viri metar i pol iznad zemlje te na taj način ima prozore odnosno dnevno osvjetljenje, dok bi na njenom krovu bilo dječje igralište

Ne propustite

Virtualni ured gradonačelnika, kako su ga sami pokretači građanske inicijative nazvali, i dalje se otvara diljem Koprivnice. Danas je to bilo između OŠ Đuro Ester i Srednje odnosno Obrtničke škole Koprivnica, a nadalje će se kretati po lokacijama vezanima uz određeni problem ili prijedlog Inicijative.

Predstavili su prijedlog za Srednju školu za koji kažu da je organsko shvaćanje problema, a ne megalomanska gradnja koja bi nas koštala 60 milijuna i koju bi bilo nemoguće održavati.

Špoljar je najavio je kako će osnovna ideja Inicijative odnosno zaštitni znak pod kojim će nastupiti biti “Najprije posel”.

– Prema ovdašnjem mentalitetu, našim je ljudima uvijek najprije bilo važno delati, ostvarivati dohodak, a onda tek organizirati igre i proštenja – kaže on. Dodao je kako “Najprije posel” implicira i stvaranje politike koja će ići u smjeru otvaranja radnih mjesta za mlade i nezaposlene.

Ovako bi izgledala školska dvorana // Foto: Antonio Grgić

Po pitanju potencijalnih udruživanja s drugim inicijativama ili strankama kažu da je otpala svaka mogućnost simbioze inicijativa, jer su različitog profila.

Nositelj liste Antonio Grgić osvrnuo se na aktualno potpisivanje ugovora RWE-a s Gradom te apelirao da se novac od prodaje Koprivnica Plina spomenutoj kompaniji, uloži u rješavanje problema grijanja u osmerokatnicama na Trgu kralja Tomislava, kako bi svi građani imali isti komunalni standard.

Sa svrhom uvođenja jednosmjenske nastave i privlačenja mladih obitelji, Grgić je predstavio ideje rješavanja problema nedostatka školske dvorane u OŠ Đuro Ester, kapaciteta Srednje i Obrtničke škole i učeničkog doma u Koprivnici.

– Naš kredo je “Struka, a ne stranka” te imamo stručna rješenja za postojeće probleme. To nije nikakva avangarda ni znanstvena fantastika, nego sistemi koji postoje u zapadnoj Europi. Predlažemo da se sportska dvorana ukopa na mjestu igrališta, ali tako da viri metar i pol iznad zemlje te na taj način ima prozore odnosno dnevno osvjetljenje, dok bi na njenom krovu bilo dječje igralište – iznio je Grgić primjer kakav postoji na zagrebačkoj Kajzerici, a za koji, kako kaže, neće trebati otkupljivati zemljišta i rješavati imovinsko-pravne odnose.

Svjetleći paviljoni // Izvor: Antonio Grgić

Nadogradnju srednje škole koja bi, također, pridonijela jednosmjenskoj nastavi, koncipirao je na činjenici da ona u početku nije bila samo škola, nego i srednjoškolski centar.

– Na glavnu školsku zgradu, nadogradili bi se paviljoni na dva kata koji bi bili na obodnim dijelovima zgrade. Oni bi bili stakleni, energetski neovisni, grijani putem solarnih panela od 2,3 kilovata, a noću osvijetljeni urbani svjetionici, što bi u potpunosti promijenilo izgled ovoga dijela grada i dao im jedan futuristički izgled, dok je trenutni park oko škole jedna mračna i neprimjetna zona – Grgićeva je vizija.

Uz srednjoškolsku dvoranu smjestio bi i učenički dom, jer se radi o dovoljno velikoj parceli i za to.

– Mi smo jedan od rijetkih gradova koji nemaju učenički dom. Imaju ga gradovi koji su triput manji od Koprivnice. To dovodi do problema nedoseljavanja učenika u ovaj grad – zaključio je Grgić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sezona dolazi

Trikovi za vrt iz prošlog stoljeća: Ove biljne kupke su najbolja prihrana

Vrijeme sjetve i sadnje pojedinih povrtnih kultura već je počelo, a prava sezona tek dolazi. Ovi trikovi za vrt...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×