spašene životinje u potresu

Grgin konak udomio domaće životinje iz potresom pogođenog područja

U nedjelju smo ponovno tamo, molimo da nam i dalje šaljete sve informacije o tome gdje možemo pomoći životinjama te i dalje osiguravamo smještaj na konaku, poručuje Grgin konak.

10:21h
0
Grgin konak
Foto: Mario Kos

Udruga Grgina arka, idilično imanje na obroncima Bilogore okruženo netaknutom prirodom i utočište za nezbrinute i neželjene životinje, pružila je smještaj i prijevoz za domaće životinje i mačke čiji su vlasnici ostali bez domova prilikom potresa.


– U okolici potresom pogođenog područja više nema života, sve kuće su razrušene do temelja, a životinje su danima bile gladne i žedne i zatvorene u svinjcu.  Pruzeli smo i dvije stare kokice i njihovog pijetla te muškog mačića starog oko četiri mjeseca. Sve životinje bit će upisane u registre pronađenih, obaviješteni su najbliži susjedi i razmijenjeni kontakti. Ako ih vlasnici neće moći ili htjeti preuzeti, mačiću ćemo potražiti novi dom, a ostatak ekipe će u ljubavi i brizi na konaku doživjeti starost – stoji na Facebooku Grginog konaka.

Zahvaljuju Marku Panduru, dečkima iz Koprivnice koji su se pridružili, Mariju Bursiku iz Siska koji ih je usmjerio kako bi spasili i podijelili hrpu hrane za životinje te hranu i potrepštine za mještane.

– U nedjelju smo ponovno tamo, molimo da nam i dalje šaljete sve informacije o tome gdje možemo pomoći životinjama te i dalje osiguravamo smještaj na konaku – poručuju.

Foto: Grgin konak
Foto: Grgin konak
Foto: Grgin konak

čitam...