Grubačevićev producentski prvijenac predstavljen u dvorani Lisinski

09:01h
0
Simply Brass kvintet

Kvintet Simply Brass djeluje četiri godine tijekom kojih je održao niz zapaženih koncerata diljem Hrvatske i inozemstva. Program ansambla vrlo je raznovrsan, a sastoji se od izvornih djela suvremenih skladatelja te preradbi skladbi za brass ansambl iz razdoblja baroka, klasike i romantizma, tradicionalnih crnačkih duhovnih pjesama, jazz skladbi i popularnih melodija.

Album “Camminate”, koji su 30. studenog predstavili u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski sastoji se od skladbi suvremenih hrvatskih skladatelja među kojima se našao i koprivnički skladatelj i orkestrator Dalibor Grubačević. Za album “Camminate” Grubačević je napisao skladbu “Dvije rijeke” kroz koju se u dva stavka – Drava i Mura, slušatelju prezentiraju tradicionalni motivi Podravine i Međimurja.

Išvančić, Sever i GrubačevićAlbum “Camminate” na kojem se nalazi i skladba aktualnog Hrvatskog predsjednika Ive Josipovića sniman je u dvorani koprivničkog Doma mladih, a produkciju albuma također potpisuje koprivnički skladatelj Dalibor Grubačević.

Koncert Simply Brass kvinteta i promociju albuma uz brojne hrvatske skladatelje te predstavnike izadavačke kuće Cantus posjetili su i Grubačevićevi suradnici iz hrvatske filmske industrije, scenarist i filmski kritičar Vladimir Cvetković Sever te redatelj Branko Ištvančić s kojim je Grubačević surađivao na poznatom dječjem filmu “Duh u Močvari”.

čitam...