HDZ i dalje će surađivati sa svima koji žele poboljšanje kvalitete života u Križevcima

08:10h
0
Sa sastanka križevačkog HDZ-a

Zbog događaja koji su posljednjih nekoliko dana zaokupljali javnost, a riječ je o političkom životu u Križevcima te istupanju dvojice članova Hrvatske demokratske zajednice u Križevcima, održana je sjednica Gradskog odbora HDZ-a Križevaca.


Sjednica je održana u proširenom sazivu, koji je uključio sve predsjednike temeljnih ogranaka te gradske vijećnike i Predsjedništvo županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije. Uz navedene članove na sjednici su prisustvovali i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić te saborski zastupnik Stjepan Milinković.

– Nakon uvodne riječi predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Križevaca Mate Devčića, skupu se obratio Darko Sobota, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, te istaknuo pozitivne trendove i konsolidaciju članstva na području Križevaca, a što je potvrđeno i na posljednjim unutarstranačkim izborima u Križevcima u prosincu 2013 – stoji u priopćenju križevačkog HDZ-a.

Ističe se da se Sobota s nekoliko rečenica osvrnuo i na posljednja događanja temeljena na nezadovoljstvu aktualnom situacijom u stranci, a potencirana gubitkom legitimiteta i nerealiziranim osobnim ambicijama nekolicine nezadovoljnih članova stranke, koji su krajnje tendencioznim i uvredljivim istupima u medijima pokušali narušiti pozitivno ozračje u stranci i umanjiti vrijednost pozitivnih trendova, poglavito u radu novog vodstva stranke u Križevcima.

U priopćenju stoji i kako se glavni tajnik stranke Milijan Brkić osvrnuo na aktualnu situaciju u Hrvatskoj, ali i kritički komentirao negativne pojave u dijelu članstva, osuđujući malodušnost, elitizam te otuđenje dijela članova od temeljnih odrednica i politike koju HDZ zastupa u svim aspektima javnog i političkog djelovanja. Zaključio je kako isticanje jačanja članstva, okretanje prema djelovanju temeljnih ogranaka i promicanju svih vrijednosti koje HDZ promovira, treba biti okosnica u promišljanju budućnosti i dugotrajnog, principijelnog te ustrajnog političkog djelovanja.

U nastavku rasprave sudjelovalo je petnaestak članova HDZ-a koji su u svojim istupima podržali takve stavove i istaknuli buduće prioritete u lokalnom djelovanju – suradnju sa svima kojima je lokalni interes i poboljšanje kvalitete života u Križevcima okosnica djelovanja.

čitam...