PARLAMENTARNI IZBORI

HDZ odnio pobjedu i u Virovitičko-podravskoj županiji, evo kako su glasali mještani općine Pitomača

Ipak, situacija u četvrtoj izbornoj jedinici u koju spada i Virovitičko-podravska županija drugačija je nego kod nas.

12:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Parlamentarni izbori su iza nas, a HDZ slavi na veliko. Iako je sveukupni pobjednik bez imalo dvojbe, očito je da je u Koprivnici i u preostala dva grada Koprivničko-križevačke županije podbacio.

To dokazuje činjenica da je u Đurđevcu po broju glasova na trećem mjestu, iza Nezavisne liste Željka Lackovića i Restart koalicije, dok je u Koprivnici i Križevcima na drugom mjestu iza SDP-a.

Ipak, situacija u četvrtoj izbornoj jedinici u koju spada i Virovitičko-podravska županija drugačija je nego kod nas. Kada se gleda prema broju glasova po gradovima tamo je HDZ većim dijelom pobjednik.

Točnije, gledajući glasove po gradovima HDZ je dobio više glasova u dva od tri grada, u Orahovici ga je prešišao SDP, Slatina i Virovitica ga vole.

U općini Pitomača, koja također spada u četvrtu izbornu jedinicu u sklopu Virovitičko-podravske županije, HDZ je osvojio 47,79 posto glasova, SDP 26,58 posto dok je Domovinski pokret dobio 11,07 posto glasova.

Spomenimo na kraju, od ukupno 7783 birača u općini Pitomača, glasovanju je pristupilo njih 3541, a glasalo ih je 3539. Važećih listića je bilo 3431, a nevažećih 108 glasova.

čitam...