23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
odsječeni od svijeta

Hlebinčani ogorčeni, dva tjedna su bez interneta, telefona, televizije. Optužbe pljušte na sve strane, Općina krivi T-com, operater Općinu, mještani jedne i druge
H

Niti smo s bilo kime porazgovarali, niti smo dobili bilo kakav e-mail, niti smo dobili bilo kakav upit od strane T-coma za izdavanje suglasnosti, tako da ovom prilikom demantiramo sve netočne izjava od strane operatera i odgovore koje daju mještanima, zaključila je načelnica

Ne propustite

Mještani na području općine Hlebine muku muče s telefonskom i internetskom vezom od početka ožujka, isto tako već dva tjedna ne mogu koristiti MAX TV, naravno svi oni koji jesu spojeni, točnije u ovom trenu odspojeni, na mrežu Hrvatskog Telekoma.

Bacaju se optužbe sa svih strana, Općina krivi T-com što nisu otklonili kvar, telekom krivi Općinu da nisu odgovorili na njihov upit, mještani krive i jednu i drugu stranu.

Tako nam se javila i jedna mještanka, koja se predstavila kao vjerna čitateljica našeg portala. Želja joj je da se javno obznani to što se događa i da se istraži zašto se Općina i operatet prepucavaju  vezi presječenog kabla.

– Danas je dva tjedna kako smo bez telefona i interneta. Mojoj djeci najviše fali TV, a internet su nam stavili na mobilne podatke do rješenja kvara. U današnje vrijeme suludo mi je da se kvar ne može otkloniti toliko dugo. Netko negdje koči i prebacuje loptice, a potrošači koji redovito podmiruju obaveze su zakinuti – kazala nam je čitateljica.

Nije ona jedina, žale se i drugi mještani. Svi su nezadovoljni i žele odgovore, jer ih već predugo čekaju. Dio komentara možete vidjeti u nastavku.

Screenshot, Facebook

Načelnica Božica Trnski oglasila se na službenoj stranici Općine svim mještanima koji zbog postojećeg kvara nemaju “vezu s vanjskim svijetom”. U svom obraćanju navodi kako se Općina već prvi dan ožujka obratila Hrvatskom telekomu putem njihova službenog telefona i prijavila postojeći opsežni kvar na telefonskoj mreži, a koji je nastao zbog radova na aglomeraciji u Ulici Matije Gupca i dijelu Ulice bana Josipa Jelačića.

– Povratno smo od strane operatera dobili informaciju kako je kvar prijavljen od strane izvođači radova na aglomeraciji Hlebine i mještana te kako će pristupiti otklanjanju istog, ali da se nalazimo u redu čekanja – navela je načelnica.

Nezadovoljna činjenicom da kvar nije otklonjen te da se nitko od djelatnika Hrvatskog telekoma nije niti pojavio na terenu sve do 6. ožujka, niti je Općini naknadno javljeno išta po tom pitanju, načelnica navodi kako su se ponovno obratili Telekomu.

– Šestog dana ožujka telefonski smo kontaktirali isti broj, s obzirom na to da nema dostupnih drugih telefonskih kontakata za prijavu kvara. Operateri su nam objasnili da su izašli na teren, pregledali kvar i da su u razmatranju problema, ali da je padala kiša i da nije bilo nikog od izvođača radova na aglomeraciji kako bi s njima detektirali mjesto gdje je točno došlo do problema – rekla je Trnski.

Tog dana načelnica je poslala dopis na sve dostupne e-mail adrese u HT-u i dobila automatski odgovor kako će biti kontaktirana od strane Telekom djelatnika u roku pet, osam ili 15 dana.

Svečana sjednica Kloštar Podravski
Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine // Foto: Ivan Balija

Cjelokupnu prepisku putem e-maila možete pročitati OVDJE.

Nakon što je e-mail poslan i nakon što je prošlo još tjedan dana, točnije 13. ožujka, djelatnici Općine ponovno su kontaktirali HT pošto kvar nije otklonjen.

– Zvali smo isti broj i operaterka nam je rekla kako su djelatnici bili na terenu, pogledali kvar i ustvrdili da će morati pristupiti izradi projekta o sanaciji kvara s obzirom na to da se optički kabel nalazi ispod pješačke staze – rekla je.

Dodala je kako su ih djelatnici telekoma pritom uvjeravali kako su komunicirali s nekim iz Općine, no ne znaju s kim i kako su slali e-mailove Općini, ali ne znaju na koju e-mail adresu.

– E-mailovi nisu zaprimljeni na službeni e-mail Općine Hlebine, a u kojima su navodno zatražili suglasnost o rušenju pješačke staze kako bi detektirali i sanirali kvar – veli načelnica Trnski.

– Niti smo s bilo kime porazgovarali, niti smo dobili bilo kakav e-mail, niti smo dobili bilo kakav upit od strane T-coma za izdavanje suglasnosti, tako da ovom prilikom demantiramo sve netočne izjava od strane operatera T-Coma i odgovore koje daju mještanima tvrdeći da Općina ne da suglasnost, stoga ćemo se nažalost morati obratiti nadležnim inspekcijskim službama kako bismo razriješili ovaj problem i davanje netočnih/lažnih informacija mještanima – zaključila je načelnica.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mještani ogorčeni

Općina na nogama: Ne želimo smrad kompostane u svojim domovima, slat ćemo inspekcije da zaustavimo projekt

Vijest da će se u Imbriovcu, mjestu u općini Đelekovec, graditi nova kompostana na mjestu već postojeće, no s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×