UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Hoće li Andrej Plenković ostati na čelu HDZ-a ili će ga zamijeniti Miro Kovač? Evo što kažu podravsko-prigorski čelnici stranke

U Kovačevu timu na mjestu zamjenika predsjednika jest Ivan Penava, dok je kod Plenkovića Tomo Medved.

14:00h
0

Prvi važni izbori nakon onih predsjedničkih na rasporedu su u nedjelju 15. ožujka. Riječ je o unutarstranačkim izborima Hrvatske demokratske zajednice. Za čelnu osobu HDZ-a, kao što je poznato i što je objavljeno na službenim stranačkim stranicama, pretendiraju Miro Kovač i aktualni predsjednik i predsjednik Vlade Andrej Plenković. U Kovačevu timu na mjestu zamjenika predsjednika jest Ivan Penava, dok je kod Plenkovića Tomo Medved. Popis potpredsjedničkih kandidata čine Tomislav Tolušić, Milijan Brkić, Davor Ivo Stier, Branko Bačić, Ivan Anušić, Zdravka Bušić, Oleg Butković, Ivan Kujundžić i Hrvoje Tomasović.


Pitanje kome će dati glas postavili smo predsjednicima gradskih ogranaka te Darku Soboti kao šefu županijskog HDZ-a.

Foto: Ivan Balija
Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota // Foto: Ivan Balija

Sobota je potvrdio kako apsolutnu podršku daje timu sadašnjeg predsjednika.

– Andrej Plenković svojim je radom kao predsjednik Vlade i stranke dao nemjerljiv doprinos razvoju Hrvatske i stremljenju da zemlja bude prepoznata u Europskoj uniji i svijetu. Također, nemjerljiv doprinos dao je razvoju naše Koprivničko-križevačke županije, što se vidi po svim momentima iza, ali i ispred nas. Vjerujem u njegovu i pobjedu njegova tima – izjavio je Sobota.

Što kažu predsjednici gradskih odbora?
Sjednica Gradskog vijeća
Predsjednik koprivničkog HDZ-a Goran Kovačić // Foto: Ivan Brkić

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a u Koprivnici Goran Kovačić naglašava kako su izbori tajni, pa je takav i njegov osobni odabir.

– Napomenuo sam tek kako u ovome trenutku imamo dobrog predsjednika koji jako dobro vodi stranku. Za koga ću glasati, to je moja osobna odluka. Demokratska smo stranka, svatko ima svoje pravo odabrati. Želimo li biti demokratsko društvo, tako moramo funkcionirati – kazao nam je Kovačić.

Na istome je tragu i predsjednik križevačkog odbora HDZ-a dr. Mato Devčić.

Predsjednik križevačkog HDZ-a dr. Mato Devčić // Foto: Marko Dedić

– Izbor ću ostaviti kao svoje diskrecijsko pravo. Ne želim se javno očitovati koga ću podržati na unutarstranačkim izborima. Svaki će se član izjasniti na svoj način – kratko je kazao Devčić.

S druge strane, Rajko Gašparić, predsjednik đurđevačkog HDZ-a, otkrio nam je čije će ime zaokružiti na listiću.

Foto: Jurica Karan
Predsjednik đurđevačkog HDZ-a Rajko Gašparić // Foto: Jurica Karan

– Podržat ću predsjednika Andreja Plenkovića i cijeli njegov tim. U dosadašnjem radu kao predsjednik Vlade učinio je mnogo toga za Republiku Hrvatske. Glede stranke, učinio ju je pravom europskom strankom desnog centra, za što se i ja zalažem i gdje se vidim u mojem volonterskom, političkom radu u Đurđevcu – objasnio je Gašparić, naglasivši, kao i Kovačić te Devčić, da su izbori tajni i demokratski, pa će samim time svaki od članova donijeti vlastitu odluku.

čitam...