11.7 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RASPRAVIT ĆE SE

Hoćemo li Novu godinu slaviti bez petardi? Priprema se zakon kojim bi se zabranilo njihovo korištenje
H

Cilj je smanjiti broj ozlijeđenih osoba, pri čemu najviše ima onih do 18 godina, ali i stradavanje životinja.

Ne propustite

Priprema se zabrana petardi tijekom cijele godine, piše Index.hr, temeljeći svoj navod na izmjenama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja koje je Ministarstvo unutarnjih poslova uputilo u javnu raspravu.

Prenose kako su iz MUP-a rekli da su se kršile odredbe aktualnog zakona. Izmjenama bi se zabranila prodaja, posjedovanje i upotreba petardi kategorije F2, dok je to dosad vrijedilo samo za petarde kategorije F3. Istaknimo kako F1 kategorija uključuje pirotehniku vrlo niskog rizika koja je namijenjena za male vatromete, kao i F2 s niskim rizikom. F3 ima srednji, a F4 veliki rizik i podrazumijeva profesionalne vatromete.

Građanima je i dosad bila zabranjena nabava i upotreba petardi kategorije F3 tijekom cijele godine, ali nije bilo moguće njihovo oduzimanje. Cilj je smanjiti broj ozlijeđenih osoba, pri čemu najviše ima onih do 18 godina, ali i stradavanje životinja.

– Zabranjena je prodaja petardi i redenika kategorije F2 i F3 građanima, a ostala pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3, dozvoljeno je prodavati građanima starijim od 18 godina, u periodu od 15. prosinca do 1. siječnja, u prodavaonicama iz stavka 1. ovog članka. Uporaba pirotehničkih sredstava iz stavka 3. ovog članka dozvoljena je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja – kažu iz MUP-a, a prenosi Index.hr.

Dakle, novi zakon zabranio bi građanima korištenje petardi kategorija F2 i F3 za osobne potrebe.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

TRENUTAK ZA SMIJEH

[VIC DANA] Došla dva siromaha u restoran

Nađu se dva siromaha ispred restorana i odluče ući i najesti se, pa što bude. Uđe prvi, najede se i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti