15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RASPRAVIT ĆE SE

Hoćemo li Novu godinu slaviti bez petardi? Priprema se zakon kojim bi se zabranilo njihovo korištenje
H

Cilj je smanjiti broj ozlijeđenih osoba, pri čemu najviše ima onih do 18 godina, ali i stradavanje životinja.

Ne propustite

Priprema se zabrana petardi tijekom cijele godine, piše Index.hr, temeljeći svoj navod na izmjenama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja koje je Ministarstvo unutarnjih poslova uputilo u javnu raspravu.

Prenose kako su iz MUP-a rekli da su se kršile odredbe aktualnog zakona. Izmjenama bi se zabranila prodaja, posjedovanje i upotreba petardi kategorije F2, dok je to dosad vrijedilo samo za petarde kategorije F3. Istaknimo kako F1 kategorija uključuje pirotehniku vrlo niskog rizika koja je namijenjena za male vatromete, kao i F2 s niskim rizikom. F3 ima srednji, a F4 veliki rizik i podrazumijeva profesionalne vatromete.

Građanima je i dosad bila zabranjena nabava i upotreba petardi kategorije F3 tijekom cijele godine, ali nije bilo moguće njihovo oduzimanje. Cilj je smanjiti broj ozlijeđenih osoba, pri čemu najviše ima onih do 18 godina, ali i stradavanje životinja.

– Zabranjena je prodaja petardi i redenika kategorije F2 i F3 građanima, a ostala pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3, dozvoljeno je prodavati građanima starijim od 18 godina, u periodu od 15. prosinca do 1. siječnja, u prodavaonicama iz stavka 1. ovog članka. Uporaba pirotehničkih sredstava iz stavka 3. ovog članka dozvoljena je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja – kažu iz MUP-a, a prenosi Index.hr.

Dakle, novi zakon zabranio bi građanima korištenje petardi kategorija F2 i F3 za osobne potrebe.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednostavno je

Kako se riješiti muha koje vam ulaze kroz prozore? Ovaj trik mnogi su proglasili genijalnim

Većina nas veseli se ljetu, no ono što nije tako ugodno su dosadne muhe. Kako se riješiti muha koje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×