25.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PRIJAVLJENI NA NATJEČAJ

Hostel i biciklističke staze, sportski tereni i dječje igralište, vodeni i električni bicikli, info totemi…Legrad ima velike planove uz Dravu
H

Također, jedna od projektnih aktivnosti  je edukacija i zapošljavanje novih djelatnika u hostelu i održavanje ruta te promocija destinacije što je aktivnost Lekom Grada d.o.o.

Ne propustite

Prava turistička meka nastat će kroz koju godinu na području Legrada ako im projekt kojeg su prijavili prođe na natječaju na kojem se nadaju za njega osigurati novčana sredstva. Ako će ići sve prema zamišljenom planu, uz Dravu i Muru moći ćemo se u budućnosti dobro zabavljati i pošteno uživati u modernom okruženju s različitim sadržajem za sve uzraste.

Općina Legrad s partnerima Općinom Kotoriba, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Koprivničko-križevačke županije i komunalnim poduzećem Lekom Grad na natječaj za diversifikaciju turizma prijavila je projekt pod nazivom MuDra ciklotura – Razvoj cikloturizma uz rijeke Muru i Dravu. Projekt je vrijedan 3,8 milijuna eura, odnosno oko 28,8 milijuna kuna.

Od projektnih aktivnosti u sklopu spomenutog projekta planirana je gradnja hostela s restoranom u Ulici Petra Zrinskog na ruti prema ušću Mure te izgradnji biciklističke staze prema Halaš Čardi, što su aktivnosti Općine Legrad. U sklopu hostela izgradili bi se sportski tereni i dječje igralište te postavili info totemi prilagođeni osobama s invaliditetom. Javna ustanova i Općina Kotoriba zadužene su za uređenje biciklističke rute kroz Veliki Pažut, a plan je dvije rute, onu na Halaš Čardi i ovu na Pažutu spojiti na samom ušću Mure u Dravu.

U sklopu projekta planirana je nabava 24 električna bicikla, 20 za odrasle i četiri za djecu te dva vodena bicikla kako bi se lakše pristupilo ušću Mure. Također, jedna od projektnih aktivnosti  je edukacija i zapošljavanje novih djelatnika u hostelu i održavanje ruta te promocija destinacije što je aktivnost Lekom Grada d.o.o.

Projekt je prijavljen uz stručnu pomoć PORA-e, razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, a rezultati se očekuju kroz 90 dana.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zgodna Koprivničanka zaslužila “čistu peticu” za ovu proljetnu kombinaciju i simpatičan osmijeh

Lijepo i usklađeno, baš sve je na ovoj predivnoj Koprivničanki. Haljina s cvjetnim printom odlično se uparila s naočalama...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×