29.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
#OSTANITEDOMA

Hrabri legradski vatrogasci pomažu u obrani od širenja epidemije
H

U ova teška vremena, vremena korone, hrabri vatrogasci VZO Legrad od prvih su dana na braniku obrane svojih mještana od zlokobnog virusa.

Ne propustite

U ova teška vremena, vremena korone, hrabri vatrogasci VZO Legrad od prvih su dana na braniku obrane svojih mještana od zlokobnog virusa.

Pripreme Vatrogasne zajednice Općine Legrad oko pandemije izazvane virusom COVID-19 počele su 14. ožujka kad je prema svim postrojbama dana zapovijed o podizanju operativne spremnosti te funkcioniranju u novim uvjetima. Organizacijski su po postrojbama formirana odjeljenja na način da postoje pasivna dežurstva i da postoji više grupa koje izlaze na intervencije iz razloga kako se grupe ne bi međusobno preklapale.

Proteklog mjeseca obavljali su i niz drugih djelatnosti, poglavito gašenje požara otvorenog prostora u selu Antolovec, otvorenog prostora na Šoderici, otvorenog prostora u Selnici Podravskoj, gašenje požara raslinja u ornitološkom rezervatu Veliki Pažut na otoku na ušću Mure u Dravu te gašenje požara otvorenog prostora u Sigecu.

Foto: Krešimir Juratović

Uz preventivne ophodnje i kontrolu zadanih Odluka, radili su i ostale zadaće po nalogu Stožera CZ Općine Legrad, poput dostave propusnice, ispomoć policiji, kontrola i zabrana paljenja vatre na otvorenom…

– Ophodnje su bile organizirane na način da je svaka postrojba unutar zajednica dobila jedan cijeli dan/dva dana za dežuranje. Na taj način nisu se previše opterećivale sve postrojbe odjednom, a tako su racionalno trošili resurse zaštitne opreme i zaštitnih sredstava – javljaju iz VZO Legrad.

Foto: Krešimir Juratović

Ukupno je odrađeno 20 smjena, a tijekom svake smjene ophodnja bi tri puta obišla sva mjesta u općini i sve unaprijed dogovorene lokacije. Iz čega proizlazi da je ukupno izvršeno 60 preventivnih ophodnji, a za svaku smjenu je angažirano kombi vozilo kojim su vatrogasci obilazili naselja, a vozila su ukupno aktivirana 22 puta, a aktivirana su ukupno  44 vatrogasca koji su odradili 256 sati dobrovoljnog rada.

S obzirom da je uočeno da se zbog vremenskih uvjeta i drugih objektivnih razloga povećava problem požari otvorenog prostora, posebno vikendom, u stožernom DVD-u Legrad organizirano je aktivno dežurstvo tijekom vikenda i pasivno tijekom tjedna.

Foto: Krešimir Juratović

Po planu konstantnog unapređivanja rada VZO Legrad ove je godine nabavila određenu komunikacijsku i IT opremu te je ista sredinom ožujka podijeljena postrojbama a koja se sada pokazala vrlo efikasnom. Svaka postrojba dobila je ručnu DMR radio stanicu, te prijenosno računalo sa svim potrebnim aplikacijama za rad.

– Naši se vatrogasci svakodnevno bespoštedno bore kako bi vas zaštitili, pomognite im i ostanite doma – poručili su.

Priopćio: Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije, Krešimir Juratović

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ČETVRTA HNL SJEVER

FOTO Molvarci dobili šesticu, ali ne na lotu, nego u svojoj mreži u derbiju u Ferdinandovcu

Ferdinandovac je u županijskom i lokalnom derbiju 19. kola Četvrte hrvatske lige Sjever s visokih 6:0 pobijedio molvarsku Mladost. Od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×