15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Izborna obećanja

Hrg najavio smanjenje prireza u Križevcima, uvođenje širokopojasnog interneta te besplatan parking i udžbenike
H

Imamo pripremljenih 500 milijuna projekata i programa, znamo tko će sve financirati, imamo poveznicu s Vladom RH, ministarstvima i spremni smo odraditi taj posao. Križevci moraju ići sigurnim putem i ne trebaju ići u neizvjesnost - istaknuo je Hrg.

Ne propustite

Na današnjoj konferenciji za medije, kandidat za gradonačelnika Križevaca Branko Hrg, u sklopu drugog kruga svoje izborne kampanje, najavio je velike promjene za građane ukoliko dobije njihovo povjerenje na nedjeljnim izborima za gradonačelnika.

– Očekivali smo drugi krug pa smo neke karte skrivali. S obzirom da smo konsolidirali proračun te grad posluje u plusu na kraju prošle godine i u prva tri mjeseca ove godine, smanjit ćemo prirez s 10 na 5 posto, uvodimo besplatne udžbenike i širokopojasni internet te ukidamo naplatu parkiranja – najavio je Hrg.

Aktualni gradonačelnik još jednom je ponovio kako su Križevci u vrhu hrvatskih gradova po privlačenju sredstava iz europskih fondova.

– Imamo pripremljenih 500 milijuna projekata i programa, znamo tko će sve financirati, imamo poveznicu s Vladom RH, ministarstvima i spremni smo odraditi taj posao. Križevci moraju ići sigurnim putem i ne trebaju ići u neizvjesnost – kazao je on.

Na novinarsko pitanje kako će kompenzirati manjak prihoda iz proračuna zbog najave ukidanja prireza, istaknuo je pozitivno poslovanje gradskog proračuna.

– Udžbenici će koštati oko milijun i pol kuna, godišnji prihod od prireza je negdje oko 3.5 milijuna kuna i mi ćemo upravo tih pet posto prireza iskoristiti za nabavu udžbenika. Budući da grad ima 3 milijuna kuna na završetku godine, da ima nova tri milijuna kuna plusa u prva tri mjeseca te da grad nije kreditno zadužen, to je moguće izvesti. Što se parkiranja tiče, koncesija iznosi oko 150 tisuća kuna godišnje, imamo puno parkirnih mjesta koja nisu pod naplatom, grad neće osjetiti taj dio, a vozači će biti zadovoljni – objasnio je Hrg.

Podršku Hrgu dao je i aktualni župan Darko Koren koji je istaknuo kako je neupitno koliko je učinjeno u Križevcima u proteklih 16 godina.

– Utjecaj protukandidata seže do zadnjeg jumbo plakata u Križevcima, iza toga je priča stala i ne može se napraviti ništa ozbiljno – rekao je Koren.

Pdosjećamo kako je kandidat grupe birača Mario Rajn u prvom krugu osvojio 40,12 posto glasova (3101 glasova), a Branko Hrg 36,65 posto glasova (2833 glasova) uz izlaznost u Križevcima od 44,40 posto birača.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

[FOTO] BRAVO! Atletičarka Josipa Mikulec srebrna na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske

Josipa Mikulec jučer je sudjelovala na Zimskog bacačkom prvenstvu Hrvatske koje se je održalo u Splitu. Josipa je branila boje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×