3.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

HRT-ov ravnatelj Radman ne odustaje od ukidanja dopisništava
H

Ne propustite

Nakon najave o ukidanju 11 dopisništva HRT-a i reagiranja Hrvatske zajednice županija na ovu odluku, jučer, 22. siječnja održan je i sastanak hrvatskih župana s ravnateljem HRT-a Goranom Radmanom.

Na sastanku su hrvatski župani, čije su županije pogođene odlukom Ravnateljstva HRT-a, inzistirali na zadržavanju dopisništva. Osim što smatraju kako će ukidanjem ovih predstavništava dio građana Hrvatske ostati uskraćen za relevantne vijesti iz svojih županija i gradova, po procjeni župana HRT godišnje na tim područjima ostvaruje i preko 200 milijuna kuna vrijednosti televizijske pretplate.

Također, župani su naglasili kako nisu bili upoznati s procesom ukidanja dopisništava te da su s ovim potezom HRT-a, zajedno sa svojim stanovnicima, praktički dovedeni pred gotov čin.

– Dojam sa sastanka je da je odluka o dopisništvima već unaprijed donesena iako ne mogu reći da nam je vodstvo HRT-a dalo odgovore na ključna pitanja – koliko košta reorganizacije, koliku uštedu očekuju nakon ovih poteza i po čemu će program biti kvalitetniji ako će se raditi na neki drugi način – kazao je župan Virovitičko-podravske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić, dodavši kako su župani složni u ocjeni da će ova odluka imati dalekosežne posljedice za prisutnost vijesti s područja hrvatskih županija koje ostaju bez dopisništva.

Neki od župana, ponajprije Tolušić, naglasio je i kako je spreman napraviti sve u svojoj moći kako bi se zadržala HRT-ova dopisništva pa su tako voljni razgovarati i o dodatnom financiranju dopisništava iz regionalne samouprave.

Ravnatelj Radman odbacio je mogućnost odgode takve odluke, ocjenjujući da bi se time zaustavilo kompletno restrukturiranje, u koje su među prvima ušla ta dopisništva.

Kako se ističe u priopćenju HRT-a, Radman je ustvrdio kako se tim promjenama namjerava ojačati dopisnička mrežu u kadrovskom, tehničkom i infrastrukturnom smislu, te da plan obuhvaća sve organizacijske segmente i provodi se u etapama, a restrukturiranje tzv. malih dopisništava jedna je od njih.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×