24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Hrvači OŠ Braće Radića dijele peto mjesto u Hrvatskoj
H

Ne propustite

Deset članova Hrvačkog kluba Podravka nastupilo je na finalu državnog prvenstva Osnovnih škola. Natjecanje je održano u OŠ Sesvetski Kraljevac u organizaciji istoimenog hrvačkog kluba.

Na finalnom natjecanju nastupilo je osam osnovnih škola iz Hrvatske (koje su kroz kvalifikacije u dva kvalifikacijska turnira tijekom šest zadnjih mjeseci izborile pravo na finalni krug) razvrstanih u dvije skupine.

Podravka je predstavljala OŠ „Braća Radić” iz Koprivnice koja je bila u skupini s OŠ „Grof Janko Drašković” iz Zagreba (HK Metalac), OŠ „Eugen Kumičić” iz Slatine (HK Slatina) i OŠ Sesvete (HK Sesvete).

U drugoj skupini bili su: OŠ Sesvetski Kraljevac (HK Sesvetski Kraljevac), OŠ „Dr. Vinko Žganec” iz Zagreba (HK Zagreb) i OŠ Petrinja iz Petrinje (HK Gavrilović).

U skupinama se hrvalo međusobno, škola protiv škole. Podravka je u skupini jednu pobijedila i dvije izgubila i završila kao trećeplasirana ekipa kojoj je na kraju pripala dioba 5. i 6. mjesta na finalnom natjecanju.

– Imali smo problema, jer smo na natjecanju nastupili s tri kategorije manje (inače je bilo 11 težinskih kategorija), a mi nismo imali najlakšu 25-27 kg i dvije najteže do 66 te kategoriju od 66-78 kg, tako da smo na početku svakog meča počeli sa minusom od tri izgubljene. To nam je u konačnici onemogućilo ulazak u borbu za plasman od prvog do trećeg mjesta. Prva ekipa iz svake skupine direktno se plasirala u finale s prvom ekipom iz druge skupine, dok se drugoplasirana ekipa borila za treće sa drugom školom iz druge skupine – rekao je tajnik HK Podravka Vedran Blažeković.

Koprivnički hrvači ostvarili su pobjedu protiv OŠ „Grof Janko Drašković” iz Zagreba rezultatom 6:5, dok su istim rezultatom izgubili od preostale dvije ekipe iz skupine, ekipe OŠ Sesvete i OŠ „Eugen Kumičić”.

OŠ „Eugen Kumičić” iz Slatine plasirala se kao prvoplasirana iz skupine u finale i tijesno izgubila od OŠ Sesvetski Kraljevac kojoj je pripala nagrada najbolje škole.

Treći su bili hrvači iz OŠ „Dr. Vinko Žganec” iz Zagreba koji su pobijedili OŠ Sesvete.

Ovakav vid natjecanja osnovnih škola po prvi put je organiziran na državnoj razini. Dosad je to bilo samo u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, između klubova odnosno osnovnih škola.

– Zadovoljni smo jee smo bez tri kategorije uspjeli pobijediti jedan susret, trećeplasiranu ekipu iz Zagreba. Već sad ćemo se početi pripremati za ovo natjecanje druge godine jer prema mom skromnom mišljenju naše mjesto je u finalu – istaknuo je Vedran Blažeković.

Natjecanje je bilo u grčko-rimskom stilu za dječake rođene 1999. i mlađe, a Podravka je imala samo jednog hrvačla iz 1999. godišta dok su ostali bili 2001. i mlađi, pa je to isto plus za dugu godinu.

Z Podravku su nastupili:

25-27 – bez predstavnika

29 Fran Jakupanec (dvije pobjede i jedan poraz), Ivan Deković (nije nastupio)

32 Filip Verčević (tri pobjede)

35 Filip Picer (dvije pobjede i jedan poraz)

38 Luka Zobec (jedna pobjeda i dva poraza)

42 Fran Arnaut Bedeković (jedna pobjeda), Neven Ožegović (dvije izgubljene)

47 Domagoj Džanko (dvije pobjede i jedan poraz)

53 Dario Svalina (dvije izgubljene i jedna pobjeda)

59 Sebastian Fabuš (tri izgubljene)

66 – bez predstavnika

66 -78 – bez predstavnika

Hrvače su vodili treneri Renato Begović i Vedran Blažeković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ulica Braće Radić

Je li ovo najopasnija ulica u Koprivnici? Stanari: Rotor na Zagrebačkoj je otvoren, a kamioni i dalje jure, jedva možemo iz dvorišta

Koprivnička Ulica braće Radić, točnije dio od rotora kod bolnice do mosta preko potoka Koprivnice kod Ulice Brežanec, prometnula...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×