14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Hrvatska deveta na Europskom rukometnom prvenstvu za kadetkinje
H

Ne propustite

Finalnim utakmicama u nedjelju završeno je Europsko prvenstvo kadetkinja U-17 u Češkoj. Europske prvakinje su kadetkinje Rusije, koje su u finalnoj utakmici svladale Dansku s 24:23 (14:11).

Ovu utakmicu pred oko 700 gledatelja sudile su hrvatske sutkinje Helena Crnojević i Emina Kostecki Radić. Neobičnost utakmice je da su Ruskinje pucale 8 sedmeraca (6 zabile), dok za Dansku nije dosuđen ni jedan.

U borbi za treće mjesto Norveška je bila bolja od Mađarske, Francuska za 5. mjesto bolja od Švedske te Rumunjska u borbi za 7. mjesto bolja od Nizozemske. Hrvatska je odmah do – osvojila je 9. mjesto.

Za Hrvatsku su na prvenstvu nastupile: Mara Budić, Anamarija Mikulić, Matea Mikolčić, Renata Kežić, Antonela Kuzman, Martina Čović, Kike Vrkljan, Deana Milosavljević, Kristina Runje, Silvija Masnić, Anamarija Galić, Ivana Kapitanović, Ana Debelić, Ivana Dragišić, Ena Konta, Gabrijela Bešen, Ana Maras i Ivana Benić. Izbornik je bio Edo Šmit, trenerice reprezentacije Snježana Petika i Ljiljana Borozan, trener Valter Vuleta i fizioterapeut Marinko Anić.

Na prvenstvu su nastupile i tri naše, Podravkine igračice: Mikolčić, Kapitanović i Dragišić, koja je bila i najbolji strijelac reprezentacije s 41-im positgnutim golom, a Podravke je dala i trenericu Snježanu Petiku.

REZULTATI FINALNIH UTAKMICA
Za 1. mjesto Rusija – Danska 24:23
Za 3. mjesto Mađarska – Norveška 16:38
Za 5. mjesto Francuska – Švedska 20:18
Za 7. mjesto Rumunjska – Nizozemska 35:29

KONAČNI POREDAK EP KADETKINJA U-17 2011.
1. Rusija
2. Danska
3. Norveška
4. Mađarska
5. Francuska
6. Švedska
7. Rumunjska
8. Nizozemska
9. Hrvatska
10. Njemačka
11. Španjolska
12. Češka
13. Portugal
14. Austrija
15. Poljska
16. Slovačka

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×