Hrvatska mreža volonterskih centara poziva sve da podrže manifestaciju i sudjeluju u izgradnji bolje zajednice

0
Hrvatska mreža volonterskih centara poziva sve da podrže manifestaciju i sudjeluju u izgradnji bolje zajednice
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju Hrvatska volontira, kojom nastoje potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima. Time promoviraju vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Hrvatska volontira ove će se godine održati od 22. do 27. svibnja, sedmu godinu zaredom.

– Ovogodišnjom manifestacijom Hrvatska volontira posebno želimo povećati svijest građana o važnosti njihove uloge u zajednici te promovirati vrijednosti i doprinos koje volontiranje ima na razvoj demokracije i aktivnog građanstva – poručuju iz hrvatske mreže volonterskih centara.

Nastavno na prošlu godinu i ovogodišnjom manifestacijom žele povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.

Specifičnost ovogodišnje manifestacije jest i dodatna sinergija koju Hrvatska volontira ostvaruje s manifestacijom Dani otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH te festivalom Gledaj (u)druge, kako bi se građani dodatno informirali o radu udruga, važnosti njihova postojanja te dobrobitima koje stvaraju u svojim zajednicama.

– Ovim putem, pozivamo vas da se uključite u našu manifestaciju i pomognete nam da zajednički gradimo zajednicu koja može i želi više – poručuju iz hrvatske mreže volonterskih centara.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Nema postova za prikaz

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime