NIŠTA OD ČETVRTFINALA

Hrvatska se teškim porazom od Danske oprostila od Svjetskog prvenstva, Červar: Nije ovo neuspjeh

Čestitam momcima, trudili su se mnogi, i oni koji su manje igrali su bili dobri, ali realno je da je Danska jednostavno bolja, rekao je izbornik.

22:43h
0
Lino Červar // RTL Screenshot

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je od Danske u posljednjem i odlučujućem susretu druge faze Svjetskoga prvenstva.


Momčad izbornika Line Červara, koji je već nakon debakla protiv Argentine najavio ostavku nakon ovoga natjecanja, bez četvrtfinala ostala je rezultatom 26-38 za suparnike.

Time su prolaz u iduću fazu, uz Dance, izborili reprezentativci Katara koji su u ranijem terminu nadigrali Argentinu.

– U prvom poluvremenu smo dobro igrali, obrana nije bila toliko jaka, ali mislim da smo dobro izdržali. Kasnije je ponestalo snage i nije išlo. Čestitam momcima, trudili su se mnogi, i oni koji su manje igrali su bili dobri, ali realno je da je Danska jednostavno bolja – rekao je Červar nakon utakmice te dodao.

– Nije ovo neuspjeh, rekao bih da je ovo realno stanje. Ja bih samo rekao nešto. Kad volim nekoga tko nas voli, to nije nekakva zasluga. Mi bismo trebali voljeti čovjeka koji nas ne voli. To su ljudi koji nas žele poniziti i minimizirati, ali mislim da to nije dobro. Ja sam u životu volio ljude koji su me mrzili i zato sam postao bolji. Ne može nam biti bolje bez milosrđa, ono je bitno za našu budućnost – rekao je Červar.

čitam...